Γ. Νικητιάδης στη λαική συνέλευση της Η.Ν.Κάσου: «Το πρόβλημα του ακτοπλοϊκού αποκλεισμού της Κάσου είναι πολιτικό»

Γ. Νικητιάδης: «Το πρόβλημα του ακτοπλοϊκού αποκλεισμού της Κάσου είναι πολιτικό»

- «Το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κάσου είναι πολιτικό και όχι υπηρεσιακό», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού και Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, Γιώργος Νικητιάδης από την Ηρωική Νήσο Κάσο, όπου έλαβε μέρος στην έκτακτη λαϊκή συνέλευση που διοργάνωσε ο Δήμος, με αφορμή την έλλειψη τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης και το φιάσκο που δημιουργήθηκε. 

Παράλληλα ο κ. Νικητιάδης πρότεινε «να διασφαλιστεί πάση θυσία κάποιο πλοίο, διότι η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι μακρινή» και εκτίμησε πως «θα έχουμε τουρισμό στη χώρα και στα νησιά μας μέχρι και 20 Νοεμβρίου και είναι κρίμα να χαθεί ο Αύγουστος, ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος ακόμη και ο Νοέμβριος!»

Ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού, επανέλαβε για μια ακόμη φορά την πολιτική διάσταση του θέματος και υπογράμμισε πως τόσο το Σύνταγμα όσο και Ευρωπαϊκές Συνθήκες, προβλέπουν μέριμνα τόσο για τις νησιωτικές όσο για τις ορεινές περιοχές. 

Παράλληλα ο κ. Νικητιάδης έκανε ειδική αναφορά, στη σημασία που έχει η τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κάσου καθώς όπως τόνισε «τα νησιά μας περίμεναν αυτή τη χρονιά να αναπνεύσουν. Και σας βεβαιώνω ότι τα περισσότερα νησιά αναπνέουν. Πάει καλά ο τουρισμός και στα μικρότερα και στα μεγαλύτερα νησιά, που περιμέναν να βγούμε από τα μνημόνια 10 χρόνια. Και μετά μπήκαμε σε αυτή την ιστορία της πανδημίας, η οποία κατέστρεψε οικονομικά τις επιχειρήσεις».

Ο κ. Νικητιάδης κατέληξε το σύντομο χαιρετισμό του τονίζοντας «ενώνω τη φωνή μου με τη δική σας και τη φωνή του Δημάρχου. Θα πρέπει να απαγκιστρωθεί, το… υπηρεσιακό της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την πολιτική πρωτοβουλία και να υπάρξει άμεση λύση για να μπορέσει να αναπνεύσει οικονομικά η Κάσος και όχι μόνο».

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Με μια αναισθησιολόγο λειτουργεί ουσιαστικά και πάλι το νοσοκομείο Ρόδου, παρά τις υποσχέσεις για...
Όταν η θεά Τύχη σε φέρνει να συναντάς την Πανσέληνο του Αυγούστου αποχαιρετώντας μας   από τον...
Ζητήσαμε μια δήλωση του τέως δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά για την πολύκροτη δίκη για τις...
Ομόφωνα το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Κω αποφάσισε οτι είναι αθώοι για όλες τις κατηγορίες που...