Γ. Νικητιάδης : «Να μη καταργηθούν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στα νησιά μας»

Γ. Νικητιάδης : «Να μη καταργηθούν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στα νησιά μας»


Ερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας στη Βουλή

 


Τις προθέσεις της κυβέρνησης για τη λειτουργία των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο 541 ΤΕ στη Ρόδο  και στο 295 ΤΕ στην Κω φέρνει στο Κοινοβούλιο ο  βουλευτής Δωδεκανήσου και τ. υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης. Η ερώτηση απευθύνεται προς τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια και κατατέθηκε την Παρασκευή 25 Αυγούστου.
Σύμφωνα με την ερώτηση του κ. Νικητιάδη, μέσα από την οποία καλεί το αρμόδιο υπουργείο να επανεξετάσει τη στάση του για τη λειτουργία των ΚΕΝ σε Ρόδο και Κω, οι στρατεύσιμοι που καλούνται να καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας με τις  2023 Ε’ και ΣΤ’ ΕΣΣΟ, πληροφορούνται ότι θα πρέπει να περιμένουν να ενημερωθούν για την λειτουργία ή μη των κέντρων. Παραλλήλως σύμφωνα με πληροφορίες  αλλά και δημοσιεύματα στον τύπο για τα προαναφερθέντα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων  δεν έχουν προβλεφθεί σχετικές πιστώσεις για τη λειτουργία τους από το Σεπτέμβριο και μετά.
Ταυτοχρόνως η μη δημοσίευση της σχετικής ΕΔΥΕΘΑ που να αναφέρει τα ΚΕΝ κατάταξης των στρατευσίμων και η απάντηση που δίδεται στους ενδιαφερόμενους της 2023 Ε΄ ΕΣΣΟ ότι  «… δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη ο ακριβής τόπος και η ημερομηνία κατάταξης…» αναδεικνύει την προχειρότητα με την οποία ελήφθη η σχετική απόφαση.
Ερωτάται ο υπουργός αν ευσταθεί ότι από την Ε΄ ΕΣΣΟ και μετά θα σταματήσουν τα κέντρα εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων Ρόδου και Κω να δέχονται νεοσύλλεκτους; Αν αληθεύει, ποια μέτρα στήριξης των οικογενειών τους πρόκειται να λάβει η πολιτεία; Και τέλος ποια είναι η πρόθεση της κυβέρνησης για  την ενίσχυση με έμψυχο δυναμικό των στρατοπέδων των ακριτικών μας νησιών και ιδιαίτερα της Δωδεκανήσου;




Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης.



ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Αθήνα, 25 Αυγούστου 2023

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Σε αυστηρό ύφος ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς απάντησε στον νυν Αλέξη Κολιάδη για τα όσα...
  Ψευδείς χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αλεξάνδρου Κολιαδη, ο  πρόεδρος του Γ´...
Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...