Γ. Βαρουφάκης: «Σε καθεστώς χρεοδουλοπαροικίας η Ελλάδα»

Για καθεστώς “χρεοδουλοπαροικίας” έκανε λόγο ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης, αναφερόμενος στο νέο πακέτο οικονομικής στήριξης που προτείνουν οι ξένοι δανειστές.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι συνεχίζεται το καθεστώς «χρεοδουλοπαροικίας» στη χώρα και τόνισε πως «με το ένα χέρι μας δίνουν δάνεια, μας τα παίρνουν με το άλλο και έτσι αυξάνουν το χρέος μας».

Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε ότι το μέλλον της Ευρωζώνης είναι αμφίβολο έτσι όπως προχωράει, ενώ κατηγόρησε τη Γερμανία πως συντελεί έγκλημα. Και αυτό διότι «ούτε διαλύει την Ευρωζώνη, ούτε κάνει τις αλλαγές που χρειάζονται».

Επίσης ο γνωστός οικονομολόγος χαρακτήρισε ως «αστειότητες» τα όσα λέγονται ότι το ελληνικό χρέος θα είναι βιώσιμο το 2020. Όπως ανέφερε η μόνη περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο θα είναι «να μπορούμε να δανειζόμαστε στις αγορές με επιτόκιο 4% για τα επόμενα 5 χρόνια», ενώ παράλληλα θεωρεί «έγκλημα» για την οικονομία την επιμήκυνση των δανείων, καθώς ένα τέτοιο γεγονός θα οδηγήσει σε «μόνιμη φτώχεια». kouti pandoras

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Το Verena.gr στα Google News!   Το Verena.gr πρωτοπορεί ακόμα μια φορά στην ψηφιακή...
Η Ματίνα Χατζημάρκου,σύζυγος του Νεκτάριου Σαντορινιού έστειλε σήμερα,πρώτη φορά μετά το θάνατο του...
Ρόδος, 07/02/2023 - Επιστολή Νεκτάριου Σαντορινιού   «Εδώ και καιρό η χώρα μας βιώνει...
Δημ. Γάκης: Πως πάλεψα το πολλαπλό μυέλωμα – Κατάθεση ψυχής στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου - Ο πρώην...