Γυμνάσιο Χάλκης: Εθελοντικός καθαρισμός παραλίας


" Το 2050 θα υπάρχει στη θάλασσα περισσότερο πλαστικό από ψάρια"

Μια ξεχωριστή περιβαλλοντική δράση είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τα παιδιά του Γυμνασίου ΛΤ Χάλκης “Σ. Φανουράκης”.  Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός στην περιοχή Καλό Πηγάδι στην παραλία “Πόνταμος” με τη συμμετοχή 25 μαθητών-τριών και 10 εκπαιδευτικών.

Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν ότι η ευαισθητοποίηση όλων μας μπορεί να έχει οικολογικά οφέλη και πως η ελάχιστη ατομική προσπάθεια, όταν λειτουργεί συλλογικά, οδηγεί σε εντυπωσιακά αποτελέσματα και αναπτύσσει το αίσθημα της αλληλεγγύης στην κοινωνία.

Στο ειδικό Δελτίο Καταγραφής Απορριμμάτων, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Χάλκης, κατέγραψαν το είδος και τον όγκο/βάρος των απορριμμάτων,  τα διαχώρισαν σε ανακυκλώσιμα και μη ανακυκλώσιμα υλικά και καταχώρισαν τα στοιχεία σε ειδική ηλεκτρονική βάση δεδομένων.  Συνέβαλαν έτσι στην ενίσχυση της επιστημονικής γνώσης σχετικά με τις ποσότητες, τη σύνθεση και την προέλευση των απορριμμάτων που συλλέγονται σε ακτές και βυθούς της χώρας. Με τον τρόπο αυτό, παρακολουθείται η εξέλιξη του προβλήματος των θαλάσσιων απορριμμάτων μέσω διεθνούς συνεργασίας επιστημονικών φορέων (Helmepa, UNEP, Ηνωμένα Έθνη, κλπ)

Η δράση  πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Helmepa σε συνεργασία με το ΚΕΠΕΑ Πεταλούδων  Ρόδου και τη στήριξη το

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Με μια αναισθησιολόγο λειτουργεί ουσιαστικά και πάλι το νοσοκομείο Ρόδου, παρά τις υποσχέσεις για...
Ζητήσαμε μια δήλωση του τέως δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά για την πολύκροτη δίκη για τις...
Ομόφωνα το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Κω αποφάσισε οτι είναι αθώοι για όλες τις κατηγορίες που...
Ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε σήμερα ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης,...