Γυμνάσιο Χάλκης: Εθελοντικός καθαρισμός παραλίας


" Το 2050 θα υπάρχει στη θάλασσα περισσότερο πλαστικό από ψάρια"

Μια ξεχωριστή περιβαλλοντική δράση είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τα παιδιά του Γυμνασίου ΛΤ Χάλκης “Σ. Φανουράκης”.  Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός στην περιοχή Καλό Πηγάδι στην παραλία “Πόνταμος” με τη συμμετοχή 25 μαθητών-τριών και 10 εκπαιδευτικών.

Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν ότι η ευαισθητοποίηση όλων μας μπορεί να έχει οικολογικά οφέλη και πως η ελάχιστη ατομική προσπάθεια, όταν λειτουργεί συλλογικά, οδηγεί σε εντυπωσιακά αποτελέσματα και αναπτύσσει το αίσθημα της αλληλεγγύης στην κοινωνία.

Στο ειδικό Δελτίο Καταγραφής Απορριμμάτων, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Χάλκης, κατέγραψαν το είδος και τον όγκο/βάρος των απορριμμάτων,  τα διαχώρισαν σε ανακυκλώσιμα και μη ανακυκλώσιμα υλικά και καταχώρισαν τα στοιχεία σε ειδική ηλεκτρονική βάση δεδομένων.  Συνέβαλαν έτσι στην ενίσχυση της επιστημονικής γνώσης σχετικά με τις ποσότητες, τη σύνθεση και την προέλευση των απορριμμάτων που συλλέγονται σε ακτές και βυθούς της χώρας. Με τον τρόπο αυτό, παρακολουθείται η εξέλιξη του προβλήματος των θαλάσσιων απορριμμάτων μέσω διεθνούς συνεργασίας επιστημονικών φορέων (Helmepa, UNEP, Ηνωμένα Έθνη, κλπ)

Η δράση  πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Helmepa σε συνεργασία με το ΚΕΠΕΑ Πεταλούδων  Ρόδου και τη στήριξη το

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Το Verena.gr στα Google News!   Το Verena.gr πρωτοπορεί ακόμα μια φορά στην ψηφιακή...
Η Ματίνα Χατζημάρκου,σύζυγος του Νεκτάριου Σαντορινιού έστειλε σήμερα,πρώτη φορά μετά το θάνατο του...
Ρόδος, 07/02/2023 - Επιστολή Νεκτάριου Σαντορινιού   «Εδώ και καιρό η χώρα μας βιώνει...
Δημ. Γάκης: Πως πάλεψα το πολλαπλό μυέλωμα – Κατάθεση ψυχής στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου - Ο πρώην...