Γυμνάσιο ΛΤ Χάλκης: Επιμόρφωση στην αντεστραμμένη τάξη

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΤ ΧΑΛΚΗΣ: ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΤΑΞΗ

- Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, στο Γυμνάσιο ΛΤ Χάλκης “Σ. Φανουράκης” και στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης, πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη. Η Σχολική Σύμβουλος κ. Ντίνα Καλαούζη οργάνωσε μια εξαιρετική παρουσίαση με θέμα “Το μοντέλο της ανεστραμμένης μάθησης

 

Η “ανεστραμμένη” τάξη (Flipped Classroom) είναι μια καινοτόμος διδακτική προσέγγιση, η οποία καταργεί στην ουσία την κλασσική “παράδοση μαθήματος” όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με την προσέγγιση αυτή, οι μαθητές/τριες επιλέγουν πότε και πού μαθαίνουν. Η αλληλεπίδραση εκπαιδευτικού-μαθητή/τριας είναι πιο εξατομικευμένη, ενώ ακόμη τονίζεται ιδιαίτερα η καθοδήγηση αντί της διάλεξης. Ο μαθητές μαθαίνουν παρακολουθώντας βιντεοδιαλέξεις ή  άλλο εκπαιδευτικό υλικό από το σπίτι τους, ενώ η «εργασία για το σπίτι» (homework) γίνεται στη σχολική αίθουσα με τον εκπαιδευτικό και τους μαθητές να συζητούν και να επιλύουν απορίες. Αξιοποιείται η χρήση των Νέων Τεχνολογιών για τη διδασκαλία εντός και εκτός τάξης, η εξ αποστάσεως επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητή αλλά και η συνεργασία μεταξύ των ίδιων των μαθητών, μετατρέποντας την εκπαίδευση σε μία μορφή μικτής εκπαίδευσης.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε σήμερα ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης,...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΓΝ ΡΟΔΟΥ Όχι στην διάλυση του Γενικού Νοσοκομείου...
Ανακοινώσεις Τύπου Γιώργος Αμυράς: «Δε θα επιτραπεί το κυνήγι ελαφιών στη Ρόδο»   3...
Και εκεί που συζητούσαν για το ελάφι και την εισήγηση του Σάββα Καραταπάνη για σύναψη μνημονίου με...