Γ.Νικητιάδης : «Επιτακτική ανάγκη η πυροπροστασία της Κω»

Γ.Νικητιάδης : «Επιτακτική ανάγκη η πυροπροστασία της Κω»

Τον κώδωνα του κινδύνου για την αντιπυρική προστασία της Κω, έκρουσε ο Γιώργος Νικητιάδης κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο νησί, μετά την πυρκαγιά που σημειώθηκε. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε την αναγκαιότητα της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού, καθώς η καταστροφή του θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στον τουρισμό και στην τοπική οικονομία. Ο κ. Νικητιάδης βρέθηκε στην Κω το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Ιουλίου. Συνοδευόμενος από το Διοικητή της Π.Υ. Κω, Επιπυραγό Γρηγόρη Μαυρίδη ο κ. Νικητιάδης επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές από τη φωτιά. Παραλλήλως κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Κω ο Βουλευτής Δωδεκανήσου είχε επαφές με πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ  και φίλους.

«Η Κως δεν έχει την πολυτέλεια της εκδήλωσης μίας μεγάλης πυρκαγιάς. Η ζημιά θα είναι ανυπολόγιστη στο περιβάλλον, αλλά θα είναι και οικονομική» σημείωσε ο κ. Νικητιάδης τονίζοντας παραλλήλως ότι «Αν δεν προστατέψουμε τον φυσικό πλούτο μας, μπορεί και να χάσουμε τον πλούτο του τουρισμού που έχουμε». Στο τι πρέπει να γίνει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου υπογράμμισε πως πρέπει  να υπάρξει συνολική προσπάθεια τονίζοντας πως ο Δήμος να εντείνει τα αιτήματα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες. Χαρακτηριστικά ο κ. Νικητιάδης ανέφερε πως πρέπει «Να ξεκαθαρίσει το καθεστώς ανεφοδιασμού με καύσιμα των εναέριων μέσων πυρόσβεσης καθώς παρουσιάστηκε τεράστια καθυστέρηση» και συνέχισε τονίζοντας πως είναι αναγκαίο «να υπάρχουν καθαροί δασικοί δρόμοι για την πρόσβαση των πυροσβεστικών μέσων για να υπάρχει άμεση ανταπόκριση. Να καθαριστούν οι αντιπυρικές ζώνες και να δημιουργηθούν νέες. Να σχεδιαστεί δίκτυο πυροσβεστικών κρουνών και δεξαμενών νερού έτσι ώστε οι πυροσβεστικές δυνάμεις να έχουν άμεση και πιο αποτελεσματική επιχειρησιακή δυνατότητα».  Ο τ. Υφυπουργός τόνισε επίσης πως «Απαιτείται άμεσα η ενίσχυση της Π.Υ. Κω καθώς έχει την ευθύνη για όλο το Βόρειο Συγκρότημα Δωδεκανήσου και στελεχώνεται με 35 άτομα βάσει οργανογράμματος του 1994, ενώ από τότε έως τώρα βάσει των αναγκών θα έπρεπε να έχουμε τουλάχιστον 46 άτομα καθώς η Κως άλλαξε και οι ανάγκες σαφώς και έχουν αυξηθεί. Χρειαζόμαστε ελικόπτερο που να σταθμεύει στο νησί, αν υπήρχε, η πυρκαγιά θα είχε σβήσει αμέσως». Επίσης ο κ. Νικητιάδης σημείωσε πως θα πρέπει να υπάρξει στο νησί κλιμάκιο δασοκομάντος, να αυξηθεί η χρηματοδότηση του Δήμου και να γίνει αποψίλωση των περιοχών που βρίσκονται υπό την ευθύνη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τόνισε πως από την πρώτη στιγμή ήταν σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια και τον Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, ενώ μετά την κατάσβεση της φωτιάς ζήτησε από την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας να προβούν σε σχετική δήλωση για την κατάσβεση της φωτιάς,  για να μη διαταραχθεί η τουριστική κίνηση στην Κω. Ο κ. Νικητιάδης ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην κατάσβεση της φωτιάς υπογραμμίζοντας και την τεράστια συμβολή των εθελοντών.   

Περαιτέρω ο κ. Νικητιάδης αναφερόμενος στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή στο Πυλί και στη κατάσταση που επικρατεί, τόνισε πως η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη μετά το πρόσφατο αιματηρό επεισόδιο μεταξύ δύο μεταναστών στο κέντρο του χωριού. Το γεγονός αυτό κάνει επιτακτική την ανάγκη λειτουργίας στο Πυλί, Αστυνομικού Τμήματος καθώς και ενταξιακού γραφείου στη Δομή έτσι ώστε να μπορούν οι λαμβάνοντες την ιδιότητα του πρόσφυγα αν αποφασίσουν να μείνουν στο νησί να εντάσσονται ομαλά στην τοπική κοινωνία. Μάλιστα για το θέμα αυτό ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής σημείωσε πως θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Κω, ο Γιώργος Νικητιάδης τόνισε πως οι πολυάριθμοι άγονοι διαγωνισμοί για την κάλυψη των κενών στο προσωπικό θα έπρεπε να προβληματίσουν νωρίτερα την Κυβέρνηση. Σημείωσε πως θα πρέπει να δοθούν ακόμη περισσότερα  κίνητρα στους γιατρούς όχι μόνο οικονομικά αλλά και επαγγελματικά έτσι ώστε να γίνουν πιο ελκυστικές οι θέσεις στα νοσοκομεία των νησιών που μένουν χρόνια κενές.

Ερωτώμενος για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ ο Βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε πως σημασία έχουν οι πολιτικές και το όραμα που θα πρέπει να δώσει το Κόμμα στο λαό και μετά τα πρόσωπα. Παραλλήλως ο Γιώργος Νικητιάδης τόνισε : «το ΠΑΣΟΚ από όλη αυτή τη διαδικασία θα βγει πιο δυνατό, πιο ενισχυμένο και εκτιμώ έτοιμο για να αποτελέσει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση για τον τόπο.» 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η δήμαρχος Τήλου σε ανάρτηση της περιγράφει την περιπέτεια προσφύγων που έφθασαν στο νησί, τους...
Με φωτογραφίες εξαιρετικές, όπως πάντα,  ο Βασίλης Καυμένακης απεικονίζει δυστυχώς την...
Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...