Γιώργος Χατζημάρκος: Ο έλεγχος των λοιμώξεων δεν μπορεί να γίνει ούτε… κάτω από τα δένδρα ούτε στα μπαλκόνια των Αστυνομικών Τμημάτων!

«Υψηλότερη εκδήλωση πατριωτισμού από την υπευθυνότητα δεν υπάρχει» δήλωσε με έμφαση ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος, ερωτηθείς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το κατά πόσον έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα στα νησιά για τον ιό Ebola.
O κ. Χατζημάρκος τόνισε πως « κανένας δεν δέχεται να συζητήσει πώς θα διαχειριστεί το θέμα των πιθανών φορέων του Ebola, δηλαδή του όγκου των παράτυπων μεταναστών που αποβιβάζονται στα νησιά» και πως «για κάποιους η λύση είναι να υψωθούν τείχη σε όλο τα θαλάσσιο μέτωπο του Αιγαίου, όπως ο φράχτης που τοποθετήθηκε στον Έβρο».
Ο Περιφερειάρχης επανέλαβε ότι πολύ πριν εμφανιστεί ο Ebola, ο ίδιος είχε τονίσει την ανάγκη ελέγχου των παράτυπων μεταναστών για τυχόν λοιμώξεις και αυτό «δεν μπορεί  να γίνει ούτε… κάτω από τα δένδρα ούτε στα μπαλκόνια των Αστυνομικών Τμημάτων», όπως σημείωσε. «Αν τους ανθρώπους αυτούς τους κατευθύνουμε στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου, αυτοί που ανησυχούν για τις λοιμώξεις θα είναι οι πρώτοι που θα φωνάζουν ότι διαλύουμε τα εξωτερικά ιατρεία. Ο λαϊκισμός πρέπει να σταματήσει. Όσο η παγκόσμια κοινότητα περιμένει οι νεκροί από τον Ebola να φτάσουν το 1,5 εκατομμύρια, στην περιοχή μας θα μείνουμε στις δηλώσεις πατριωτισμού. Υψηλότερη εκδήλωση πατριωτισμού από την υπευθυνότητα δεν υπάρχει» υπογράμμισε ο κ. Χατζημάρκος και ξεκαθάρισε ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος με την δημιουργία μόνιμου Κέντρου Υποδοχή παράτυπων μεταναστών, ωστόσο, είναι απαραίτητο να διαμορφωθούν κρατητήρια για τις πρώτες 72 ώρες παραμονής τους, όπου θα υποβάλλονται ιατρικό έλεγχο.
Σε ερώτηση αν η δημιουργία κέντρου ελέγχου λοιμώξεων στη Ρόδο θα λύσει επαρκώς το πρόβλημα και τι θα γίνει με τα μικρότερα νησιά που δέχονται μεγάλο όγκο μεταναστών, ο Περιφερειάρχης δήλωσε πως «το κυνήγι του ιδεατού πρέπει να είναι μια αέναη διαδικασία, η οποία όμως, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει το άλλοθι για την αδράνεια, για να μην κάνουμε τίποτε».

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...