Γιώργος Φρόνας: Χρειαζόμαστε μια ισχυρή Τράπεζα Δωδεκανήσου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ –ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΥΞΗΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΜΥΝΗΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ >
κοι Βουλευτές, Κε Περιφερειάρχη, κε Δήμαρχε Ροδίων, κε Πρόεδρε του Εβεδ, κύριοι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων και των Ομοσπονδιών, αγαπητοί εκπρόσωποι (συλλόγων και) των Μέσων ενημέρωσης. Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας και σας  καλωσορίζω και γω με την σειρά μου στην σημερινή μας εκδήλωση.
Γνωρίζετε όλοι ότι η Τράπεζα Δωδεκανήσου,  για περισσότερο από 18  χρόνια αποτελεί βασικό πυλώνα  της τοπικής μας οικονομίας. Στηρίζει με υπευθυνότητα τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά σε όλη την Δωδεκάνησο, από την Ρόδο μέχρι και τα πιο μικρά μας νησιά, όπου δεν έχει παρουσία καμία άλλη Τράπεζα.
Σήμερα το τραπεζικό τοπίο στην Ελλάδα έχει αλλάξει δραματικά.  Οι μονοπωλιακές συνθήκες που επικρατούν πλέον, κάνουν τις συνεταιριστικές τοπικές τράπεζες όπως η δική μας, ακομα πιο αναγκαίες. Γιατί εμείς έχουμε την γνώση των τοπικών αγορών και των μικρών επιχειρήσεων, αλλά και την ευελιξία να προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες τους.
Για να μπορέσουμε όμως, ως τοπική Τράπεζα να σταθούμε σε αυτό το περιβάλλον επιβάλλεται να ενισχύσουμε την θέση και τα κεφάλαια μας, και  αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ίδια μέσα, δηλαδή με Αύξηση του Συνεταιριστικού μας Κεφαλαίου από τα μέλη και τους συμπατριώτες μας Δωδεκανήσιους.
Γι αυτό θέλουμε την δική σας βοήθεια και υποστήριξη! Κανένας Δωδεκανήσιος, δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος στην προσπάθεια αυτή! Η Αύξηση του Συνεταιριστικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Δωδεκανήσου μας αφορά όλους! Αφορά το μέλλον των επιχειρήσεων μας, το μέλλον της τοπικής μας οικονομίας.
Σε τελική ανάλυση  αφορά την δυνατότητα μας να εξασφαλίσουμε ως τόπος, τα εργαλεία και τους οργανισμούς, όπως είναι η Τράπεζα Δωδεκανήσου,  που θα μας επιτρέψουν να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις, για την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας!
Θα ήθελα να απευθυνθώ ειδικά στις αρχές του τόπου μας και στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, να τους ευχαριστήσω για την υποστήριξη και την συνεργασία, από την ίδρυση της Τράπεζας  και να ζητήσω την συμβολή τους και στην προσπάθεια αυτή.
Η υποστήριξη σας και η συμμετοχή σας θα αποτελέσει, όχι μονο ουσιαστική αναγνώριση του ρόλου και της συμβολής της Τράπεζας μας στην τοπική οικονομία και παράδειγμα για τους Δωδεκανήσιους συμπολίτες μας.  


Κάθε Δωδεκανήσιος, είτε μισθωτός είτε επιχειρηματίας θα πρέπει να στηρίξει την δική μας τοπική Τράπεζα με την μικρή έστω συμμετοχή του.   Αυτό είναι το ιδανικό για την τράπεζα και αυτό είναι το μοντέλο πάνω στο οποίο στηρίχτηκαν και μεγαλούργησαν οι Ευρωπαϊκές συνεταιριστικές τράπεζες.
Κλείνοντας θα ήθελα  να τονίσω, ότι την δύσκολη αυτή εποχή όλοι μας χρειαζόμαστε την δική μας ισχυρή Τράπεζα! Που να θωρακίζει στην πράξη την τοπική οικονομία, να είναι προσβάσιμη  από όλους μας και να λειτουργεί αποτελεσματικά. Για το συμφέρον του τόπου μας και των ανθρώπων του.
Αυτή την τράπεζα εδώ στα Δωδεκάνησα την έχουμε, και είναι στο χέρι όλων μας να την θωρακίσουμε και να την ενδυναμώσουμε  περαιτέρω!
 Σας ευχαριστώ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...