Γιώργος Μπακίρης: Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται στην Κοινότητα Αφάντου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται στην Κοινότητα Αφάντου.

Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα σε δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων αλλά και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δελτίο τύπου του Χωρικού Αντιδημάρχου της Δ.Ε. Αφάντου & Δ.Ε. Πεταλουδών κ. Α. Σπανού ο οποίος με καμάρι ανακοίνωσε το μεγάλο του επίτευγμα, την υλοποίηση του έργου με τίτλο "Βελτίωση βατότητας, διάνοιξης και τσιμεντόστρωσης του περιφερειακού δρόμου του Προφήτη Ηλία" στην Κοινότητα Αφάντου.

Από ότι φαίνεται η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει τελείως και παίρνει ανεξέλεγκτες  διαστάσεις…!!!

Ο κ Σπανός με την ανοχή της δημοτικής αρχής έχει περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο διακυβέρνησης και ίσως πανελλαδικά να είναι και η μοναδική περίπτωση όπου ο Αντιδήμαρχος λειτουργεί ως άλλος «Δήμαρχος», αφού έχει εκχωρήσει από μόνος του στον εαυτό του και τις αρμοδιότητες αυτών των «τεχνικών υπηρεσιών» καταρτίζοντας από μόνος του ανεξάρτητο τεχνικό πρόγραμμα για την Κοινότητα Αφάντου, αποφασίζει ποια έργα θα εκτελεστούν, τα βαφτίζει, τους δίνει ονομασία και φυσικά τα εκτελεί εξασφαλίζοντας και την απαραίτητη χρηματοδότηση μέσω των προμηθειών της Δ.Ε. Αφάντου.

Συγκεκριμένα χωρίς απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου αποφάσισε αυθαίρετα μόνος του να χρησιμοποιήσει και να σπαταλήσει πάνω από 150 κυβικά σκυροδέματος (μπετόν) από τις προμήθειες της Δ.Ε. Αφάντου για να τσιμεντοστρώσει πάνω από 100 μέτρα ήδη τσιμεντοστρωμένου δρόμου στην περιοχή του Προφητή Ηλία ενός δρόμου ο οποίος χρησιμοποιείται από λίγους συνδημότες μας καθημερινά αφού εξυπηρετεί μόνο όσους θέλουν να επισκεφτούν το μοναστήρι.

Και επειδή ο κ. Σπανός αναφέρει στο δημοσίευμα του ότι όλα τα υλικά που χρησιμοποίησε, προέρχονται από τις προμήθειες της ΔΕ Αφάντου με τη στήριξη και τη βοήθεια του Αντιδημάρχου Τηλέμαχου Καμπούρη, θα ήθελα να θέσω στην Δημοτική Αρχή του Δήμου Ρόδου και ειδικότερα στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Τηλέμαχο Καμπούρη τα παρακάτω ερωτήματα:

  1. Νομιμοποιείται ο Χωρικός Αντιδήμαρχος κ. Σπανός να πάρει μόνος του αυθαίρετα μία τέτοια απόφαση χωρίς την σύμφωνη γνώμη του τοπικού συμβουλίου και να ξοδέψει τις προμήθειες του μπετόν της Κοινότητας σε αυτόν τον δρόμο ενώ υπάρχουν τόσες πολλές άλλες ανάγκες και προτεραιότητες για χρήση σκυροδέματος στην Κοινότητα?
  2. Γιατί χρησιμοποίησε τις προμήθειες του μπετόν της Κοινότητας για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αφού θα μπορούσε να το εκτελέσει μέσα από τις «Ασφαλτοστρώσεις & Τσιμεντοστρώσεις» του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Ρόδου για την Δ.Ε. Αφάντου?
  3. Είναι νόμιμη η διαδικασία να χρησιμοποιούνται οι προμήθειες σκυροδέματος της Κοινότητας για την τσιμεντόστρωση δρόμων με την χρήση τόσων πολλών κυβικών από την στιγμή που είναι «έργο» και ως τέτοιο πρέπει να εκτελεστεί με μελέτη μέσα από το Τεχνικό Πρόγραμμα?
  4. Έγινε μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου με την οποία υλοποιήθηκε η τσιμεντόστρωση καθώς και η επέκταση του δημοτικού φωτισμού με την χρήση ηλεκτρολογικού υλικού του συγκεκριμένου δρόμου και από ποιες προμήθειες?

 

Επιφυλασσόμενος παντός νόμιμου δικαιώματος μου για την προάσπιση του κύρους του θεσμού του Προέδρου και των αρμοδιοτήτων που μου ορίζει ο νόμος αφού πέρα από ηθικό το ζήτημα είναι και νομικό καθώς οι παραπάνω πρακτικές είναι μη νόμιμες και καταχρηστικές και παραβιάζουν τις διατάξεις του Ν.3852/2010 Καλλικράτης.

 

                                                                                                         

Γεώργιος Εμμ Μπακίρης

 

Πρόεδρος Συμβουλίου

Κοινότητας Αφάντου

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...