Γιώργος Μπακίρης,πρόεδρος Κοινότητας Αφάντου: Μετά από 50 χρόνια καταργείται ο παραλιακός δρόμος του Γκολφ με προεδρικό διάταγμα επι ΣΥΡΙΖΑ

19/06/2022

- Μετά από 50 χρόνια καταργείται ο παραλιακός δρόμος του Γκολφ.

 

Σύµφωνα µε τους όρους της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.). που εγκρίθηκε με Π.Δ. της Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ στις 09 Αυγούστου 2016 καταργείται ο μέχρι σήμερα υφιστάμενος παραλιακός δρόμος παραπλέυρως του γηπέδου Γκολφ από την κύρια σηματοδοτούμενη πρόσβαση προς την παραλία Αφάντου από την Ε.Ο. Ρόδου-Λίνδου (Είσοδος Φανάρια Γκόλφ) µέχρι και την συμβολή του με τον κάθετο παραλιακό δρόμο του ανισόπεδου κόμβου αερογέφυρας (1η Καντίνα).

 

Στο πλαίσιο των θεσμικών μου αρμοδιοτήτων ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Αφάντου οφείλω και θεωρώ καθήκον μου να ενημερώσω τους συμπολίτες μου σχετικά με τις σχετικές επικείμενες αλλαγές που θα επιφέρει η μεγάλη στρατηγική επένδυση του Γκολφ η οποία όχι μόνο θα αλλάξει ριζικά τα μέχρι σήμερα δεδομένα της περιοχής αλλά θα καθορίσει και σε μεγάλο βαθμό το αναπτυξιακό μέλλον του τόπου καθώς και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

 

Με αφορμή την πρόσφατη πρόταση-εισήγηση μου στο Συμβούλιο της Κοινότητας Αφάντου για την λήψη απόφασης σχετικά με την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στο πλαίσιο της επικείμενης στρατηγικής επένδυσης του Γκόλφ Αφάντου θα ήθελα δώσω κάποιες διευκρινήσεις σχετικά με το θέμα αυτό.

 

Το ΤΑΙΠΕΔ και οι αρμόδιες Γενικές Γραμματείες και Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΕΥΠΕ/ΥΠΕΚΑ), αγνοώντας την ίδια την τοπική κοινωνία, αφού στο πλαίσιο της σχετικής διαβούλευσης δεν έλαβαν υπόψη τους τις γνωμοδοτήσεις και τις προτάσεις του τότε Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ρόδου και του Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΝΑΙ σχετικά με τους όρους της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης ∆ηµοσίων Ακινήτων (Ε.Σ.Χ.Α.Δ.Α.) του Γκόλφ Αφάντου εισηγήθηκαν την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα του παραλιακού δρόμου χαρακτηρίζοντας τον δρόμο ελεγχόμενης κυκλοφορίας και τον παραχώρησαν στον επενδυτή για να τον χρησιμοποίει ως δρόμο εσωτερικού κυκλοφοριακού δικτύου για της ανάγκες της επένδυσης.

 

Η μελέτη του Ειδικού Σχέδιου Χωρικής Ανάπτυξης του Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) καθώς και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Δημοσίου Ακινήτου «Αφάντου Ρόδου», στην περιοχή παραλίας Αφάντου των Δημοτικών Ενοτήτων Αφάντου και Καλλιθέας Δήμου Ρόδου εγκρίθηκαν με Προεδρικό Διάταγμα κατόπιν πρότασης των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και ύστερα από εισήγηση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας.

 

Την σχετική απόφαση υπέγραψαν στις 09 Αυγούστου 2016 οι παρακάτω υπουργοί της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ:

 

Εθνικής Άμυνας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών

ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ

Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

 

 

Γεώργιος Εμμ Μπακίρης

Πρόεδρος Συμβουλίου

Κοινότητας Αφάντου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...