Γιώργος Κασσάρας: Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό ακόμη περιμένουν τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

 

Επιτέλους λοιπόν, δημοσκόποι και καλοπληρωμένοι σύμβουλοι ψιθύρισαν στον πρωθυπουργό την ημερομηνία των εκλογών και ο επικεφαλής των «αρίστων» ανακοίνωσε στον Ελληνικό λαό την ημερομηνία των εκλογών. 21 Μαΐου λοιπόν οι εκλογές! Επιτέλους τέλος! Αυτό πια το γνωρίζει ο Πρωθυπουργός, όπως και εμείς που πιστεύουμε ότι την ημερομηνία αυτή τερματίζεται οριστικά και η Πρωθυπουργική του καριέρα.

Πάρα όλα αυτά, σήμερα θέλω να του υπενθυμίσω κάποια σοβαρά ζητήματα που αγνόησε να επιλύσει και αφορούν αρκετές χιλιάδες εποχικά εργαζόμενους, όπως τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και τους λοιπούς εργαζόμενους στον τουρισμό. Στον κλάδο της οικονομίας  που αποκαλούμε και είναι η  «βαριά βιομηχανία» της χώρας ή που αποτελεί το 25% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

Αρνηθήκατε κ. Πρωθυπουργέ να επαναφέρετε το επίδομα ανεργίας των εποχικά εργαζομένων στα προ των μνημονίων επίπεδα. Δεν σας είπε κανείς, ότι έτσι ναρκοθετείτε το τουριστικό προϊόν της χώρας, αφού αποτρέπετε τους Έλληνες από το να εργασθούν σε αυτά τα επαγγέλματα, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους επισκέπτες μας;

Αρνηθήκατε κ. Πρωθυπουργέ  την υποχρεωτικότητα της Τοπικής Σύμβασης Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου που υπεγράφη με τον Σύλλογο Ξενοδόχων Ρόδου, κ.α.

Αρνηθήκατε κ. Πρωθυπουργέ ακόμα, να στελεχώσετε την Τεχνική Επιθεώρηση στον Πειραιά (2 υπάλληλοι τι να πρωτοκάνουν) αν όχι και να λειτουργήσετε Τεχνική Επιθεώρηση στη Ρόδο, με αποτέλεσμα να μην προστατεύεται επαρκώς η ασφάλεια και η ζωή των εργαζομένων.

Ευκαιρία λοιπόν, ενόψει εκλογών, να τους εξηγήσετε το ΓΙΑΤΙ ...

Φωτογραφικό υλικό

Αποτελέσματα ευρωεκλογές 2024

Αποτελέσματα ευρωεκλογές 2024

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...