Γιώργος Κασσάρας: « Κερδίζετε όταν κερδίζουν οι κάτοικοι του νησιού»

Γιώργος Κασσάρας: « Κερδίζετε όταν κερδίζουν οι κάτοικοι του νησιού»

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Δήμου Καρπάθου επισκέφθηκε σήμερα 12/04/2019 το νησί μας ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Κασσάρας.

Παρουσία του Δημάρχου Καρπάθου κ Ηλία Ανδρ. Λάμπρου, του Επάρχου Καρπάθου και Ηρωϊκής Νήσου Κάσου κ. Γιάννη Μηνατσή και δημοτικών συμβούλων, πραγματοποιήθηκε στις 10 00 π. μ. συνάντηση με τους ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων της Καρπάθου, προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόσφατη απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης και Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής για την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου στη μεταφορά καυσίμων στα νησιά για το έτος 2019.
Να σημειωθεί ότι το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου για την μεταφορά απλής αμόλυβδης βενζίνης (95 οκτ.) και Diesel κίνησης εφαρμόζεται πιλοτικά από 1 Ιανουαρίου 2019 έως 30 Ιουνίου 2019 ανάμεσα στα άλλα νησιά και στο νησί της Καρπάθου και της Κάσου. 
Ο κ. Κασσάρας εξέφρασε την ικανοποίησή του από την ήδη θετική ανταπόκριση των ιδιοκτητών υγρών καυσίμων του νησιού μας, τους παρότρυνε να συνεχίσουν σε συνεργασία και με τους λογιστές τους (επί του πρακτέου η διαδικασία πληρωμής των δικαιούχων και τα απαραίτητα δικαιολογητικά) και τόνισε ότι «σκοπός του μέτρου είναι η αντιστάθμιση του αυξημένου κόστους της θαλάσσιας μεταφοράς καυσίμων στα νησιά σε σχέση με την αντίστοιχη χερσαία.»
Για οποιαδήποτε απορία, ερώτηση ή προβληματισμό ο κ. Κασσάρας διαβεβαίωσε ότι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής είναι πρόθυμη να δώσει απαντήσεις και διευκρινίσεις προσθέτοντας απευθυνόμενος στους πρατηριούχους: 
« Να σκέφτεστε ότι κερδίζετε όταν κερδίζουν οι κάτοικοι του νησιού» 
Ο κ. Λάμπρος ευχαρίστησε το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για την άμεση ανταπόκρισή στην πρόσκληση του Δήμου. Ήταν μάλιστα και μία ευκαιρία να αποκτήσει μία πλήρη εικόνα για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες θεομηνίες για τις οποίες όπως δήλωσε ο κ. Λάμπρος " Ο Δήμος Καρπάθου έχει κάνει μία πρώτη καταγραφή και η αποκατάσταση των οποίων είναι σαφώς σε εξέλιξη." 
Επίσης, ο Δήμαρχος Καρπάθου αναφέρθηκε στο πρόβλημα της έλλειψης πόσιμου νερού και για το ήδη δρομολογημένο αίτημα του Δήμου για εγκατάσταση Μονάδας Αφαλάτωσης στην Κάρπαθο δυναμικότητας 2000 κ. μ. νερού.
Ακόμη, έγινε λόγος στη συνέχεια για το 2ο κύτταρο ΧΥΤΑ για οποίο μέχρι και το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουμε θετικές εξελίξεις για την ένταξη χρηματοδότηση του .
Στο πλαίσιο της τοποθέτησης του κ. Λάμπρου προς τον κ. Γενικό Γραμματέα δε θα μπορούσε να μη γίνει λόγος για την αναμενόμενη έγκριση του περιβαλλοντικού φακέλου για το Λιμάνι Πηγαδίων αλλά και το Νοσοκομείο της Καρπάθου «Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος», το οποίο αφενός έχει ολοκληρωθεί κτιριακά, αλλά το ζητούμενο είναι να λειτουργήσει ως Νοσοκομείο με όλες τις ειδικότητες του οργανογράμματός του. 
Με τη λήξη της συνάντησης ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Καρπάθου έφυγαν από το Δημαρχείο, προκειμένου να δει και από κοντά ο κ. Κασσάρας τις ζημιές από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...