Γιώργος Ζωγραφίδης προς Βρούτση: Οργιάζει η παράνομη εργασία στη Κάρπαθο - Κάντε κατι και σύντομα

ΓΙΩΡΓΟΣ Η. ΖΩΓΡΑΦΙΔΗΣ Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου π

--------------------------------------------------------- Οδός Γιώργου Σεφέρη 101 Τ.Κ 85100 Ρόδος Τηλέφωνα : 22410 62523 Κινητό: 6934118070 Fax : 22410 60519 Email giozografidis@yahoo.gr

Ρόδος, 28 Μαϊου 2013

Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ιωάννη Βρούτση Οδός Πειραιώς 40 Αθήνα

Θέμα : Αδήλωτη, ανασφάλιστη και παράνομη εργασία στην Κάρπαθο και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Από τα πολλά τηλεφωνήματα που δέχομαι τον τελευταίο καιρό από την Κάρπαθο, προκύπτει ότι οργιάζει η εργασία των παράνομων μεταναστών καθώς και η εν γένει αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία των ημεδαπών και ευρωπαίων εργαζομένων. Η εκεί υπηρεσία του ΣΕΠΕ δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα ο καθένας να ενεργεί κατά το πως τον βολεύει. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που οι αποδοχές των εργαζομένων και μάλιστα των εποχικών, βρίσκονται σχεδόν στο επίπεδο του κατώτατου μισθού της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. και τα ασφαλιστικά ταμεία αδειάζουν συνεχώς . Δεν θέλω να σας αναφερθώ στην άθλια εικόνα που παρουσιάζει η Ρόδος και τα γύρω νησιά , γιατί γνωρίζω ότι το Εργατικό Κέντρο, η Τοπική Υπηρεσία του ΣΕΠΕ καθώς και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σας έχουν ενημερώσει σχετικά αρκετές φορές. Όμως, η τριανταπεντάχρονη υπηρεσία μου στην Επιθεώρηση Εργασίας Δωδεκανήσου ως επιθεωρητή εργασίας, η συνεχής συμμετοχή μου στην Αυτοδιοίκηση , μα πάνω από όλα η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπουν να μένω αδιάφορος και σιωπηλός .

Κύριε Υπουργέ

Δεν επιτρέπεται σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τους εργαζόμενους να δίνουμε λαβές σε ακραίους πολιτικούς χώρους και να παρουσιάζονται αυτοί σαν προστάτες των εργαζομένων και της έννομης τάξης. Αυτό είναι καθήκον και υποχρέωση της συντεταγμένης και μόνο πολιτείας . Θα περιμένω , λοιπόν, την απάντηση σας προκειμένου να ανακοινώσω στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο τις παρεμβάσεις που θα κάνετε ώστε οι αριστερά και ακροδεξιά λαϊκίζοντες να κλείσουν επιτέλους το στόμα τους.

Ελπίζω να μην με απογοητεύσετε.

Γιώργος Η. Ζωγραφίδης

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...