Γιώργος Βλάχος: "Μπορεί και να έγινε νοθεία στην Πολιτική Επιτροπή"

Ταράζει τα νερά ο βουλευτής της ΝΔ λέγοντας πως η εκλογή νέου γραμματέα πρέπει να γίνει με κάλπες

Δεν προλαβαίνουν να σβήνουν φωτιές στη Νέα Δημοκρατία καθώς φαίνεται ότι όλα τα μέτωπα αναζωπυρώνονται. Μετά τον Βορίδη και τον Πολύδωρα νέο ζήτημα εσωκομματικό προκύπτει στη Νέα Δημοκρατία από το σαφέστατο υπονοούμενο για νοθεία στις εκλογές για την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ του βουλευτή και πρώην υπουργού Γιώργου Βλάχου.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, ο κ. Βλάχος έκανε λόγο για απρέπειες στη διάρκεια της εκλογής της Πολιτικής Επιτροπής από το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και άφησε σαφείς αιχμές για νοθεία.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βλάχος:

"Δεν λέω ότι στο παρελθόν όλα γίνονταν ιδανικά. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, αυτή η κατάσταση ήταν πρωτόγνωρη. Κατ’ αρχήν, ανακοινώθηκε η λίστα εκλογής το άλλο απόγευμα και τα αποτελέσματα βγήκαν από την εφορευτική επιτροπή που ήταν επικεφαλής συνάδελφοι βουλευτές. Δεν μπορώ να ξέρω (αν έγινε νοθεία). Έχω ακούσει παράπονα. Εκλέχθηκαν 214, γιατί κάποιοι ισοψήφισαν. Ισοψήφισαν χωρίς να ξέρουμε τους σταυρούς τους. Πώς ισοψήφισαν; Αν δοθεί ο λόγος μεθαύριο στην Κεντρική Επιτροπή, θα το θέσουμε. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, δεν είναι θέμα να αμφισβητώ τα αποτελέσματα. Έχω απορίες. Όταν ανακοινώνουν π.χ. για πρώτη φορά όχι σταυρούς, αλλά τη σειρά επιτυχίας. Αυτό για μένα δεν λέει τίποτα. Ένας που έχει 700 σταυρούς είναι στη 15η θέση; Μέτρησαν τους σταυρούς βουλευτές και δεν σεβάστηκαν καν αυτούς που ήταν εκεί όλη νύχτα να τους πουν ότι δεν θα βγουν αποτελέσματα και να πάνε σπίτι τους. Άλλη μια απρέπεια… Κι ενώ δόθηκαν και ήξερε κάποιος πόσους σταυρούς είχε σε κάθε κάλπη, περίμενε να δει το σύνολο. Προφανώς έχει την ευθύνη η οργανωτική επιτροπή. Και ο πρόεδρος, μέσα στα όλα μεγάλα του προβλήματα, θα βρει λίγο χρόνο να ζητήσει εξηγήσεις; Πιθανόν ναι… Πιθανόν να υπάρχουν και άλλοι βουλευτές, αλλά λέω αυτονόητα πράγματα. Γνωρίζουμε τις διαδικασίες και ποτέ στο παρελθόν δεν ήταν όλα ιδανικά. Αλλά δεν ήταν ποτέ και χειρότερα"…

Για την εκλογή νέου γραμματέα τόνισε:

"Δεν έχει ξαναγίνει διά βοής. Μόνο μια φορά, με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, επειδή ήταν ένας υποψήφιος. Πρέπει να μπει κάλπη. Πρέπει να στηρίξουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες και να σεβαστούμε τους πάντες. Να στηθεί κάλπη και ο καθένας να κάνει την επιλογή του, με δημοκρατικές διαδικασίες. Μέχρι στιγμής ξέρω ότι θα είναι ένας υποψήφιος, αλλά και ένας να μην είναι, πρέπει να στηθεί κάλπη. Καθαρές κουβέντες. Ο καθένας την υποψηφιότητά του και ο καθένας την επιλογή του".

parapolitika

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...