Γιουκάκης: Να πάψει η κατάληψη του Ραδιομεγάρου απο τα ΜΑΤ


Ο αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Γιώργος Γιουκάκης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, με αφορμή την συγκέντρωση των δημοσιογράφων και άλλων φορέων που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα, διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

«Το κυρίαρχο είναι να πάψει η παράνομη κατάληψη του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ από τις δυνάμεις της αστυνομίας. Χωρίς κανένα λόγο και χωρίς καμία νομική κάλυψη υπήρξε εισβολή της αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο», σχολίασε αρχικά ο κ. Γιουκάκης και συνέχισε:

«Εάν υπήρχε κατάληψη της ΕΡΤ, όπως επαναλαμβάνεται συνεχώς, θα είχε ενεργοποιηθεί το αυτονόητο. Οι εισαγγελικές αρχές θα είχαν διατάξει εκκένωση του κτηρίου από παράνομους καταληψίες. Δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο».

«Το μοναδικό έγγραφο που έχουμε στα χέρια μας, είναι αυτό το οποίο μας καλεί να συνεχίσουμε να περιφρουρούμε τη Δημόσια περιουσία. Αυτό κάναμε πέντε μήνες, συνεχίζοντας την παραγωγή ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος. Όλα τα υπόλοιπα, σε επίπεδο πολιτικό, νομικό για την ΕΡΤ, θα κριθούν κάποια στιγμή», πρόσθεσε.

«Το θέμα της ΕΡΤ είναι ανοικτό στο ανώτατο επίπεδο της ελληνικής δικαιοσύνης. Το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έχει ακόμα αποφασίσει.
ΠΗΓΗ: enikos.gr -realfm

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...