Γιορτή Μελιού στην Κάρπαθο

Η Περιφέρεια ΝΟΤΙΟΥ Αιγαίου με την Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου – Ηρωικής Νήσου Κάσου στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρα Μέλισσας διοργανώνει διήμερη Γιορτή Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας την Παρασκευή 20 & το Σάββατο 21 Μαΐου 2022 από τις 18:00 και μετά.

 

Στόχος της Γιορτής είναι να προβληθεί το παραγόμενο μέλι και τα προϊόντα μέλισσας αποκλειστικά, αναδεικνύοντας τη μοναδική ποιότητα τους και τα ευεργετικά τους οφέλη.

Το μέλι είναι φυσικό προϊόν με υψηλή ενεργειακή και θρεπτική αξία και ιδιαίτερα τα Ελληνικά μέλια αποδεδειγμένα, μέσω ερευνών, έχουν αποδειχθεί ότι είναι καλύτερης ποιότητας σε σύγκριση με πολυδιαφημισμένα μέλια του εξωτερικού.

Η φυσική παρουσία όλων Μελισσοκόμων και μη είναι σημαντική, τόσο για την προώθηση των προϊόντων τους, όσο και την ανάδειξη του Καρπάθικου μελιού, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας. Στους παραγωγούς θα διατεθούν πάγκοι, πάνω στους οποίους θα τοποθετήσουν τα προϊόντα τους.

 

Στο πλαίσιο αυτό οι Γεωπόνοι του τμήματος Αγροτικής Οικονομίας Καρπάθου, θα μιλήσουν στο 1ο & 2ο Δημοτικά Σχολεία Πηγαδίων για τα χαρακτηριστικά της μέλισσας, τον κύκλοζωής της, τα οφέλη της στον άνθρωπο από την αρχαιότητα έως σήμερα και το σημαντικό έργο του μελισσοκόμου, που με αγάπη φροντίζει τις μέλισσες σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

«Κεντρίζει η μέλισσα, αλλά το μέλι της είναι γλυκό», για αυτό σας καλούμε να έρθετε όλοι την Παρασκευή και το Σάββατο στο χώρο του Επαρχείου για να γευθείτε την τροφή των Θεών, γιατί όπως λέει ο λαός «Μία μέλισσα δεν κάνει μέλι»και εμείς θέλουμε στο τέλος της Γιορτής μας να πούμε «Σαν το μελίσσι μαζεύτηκε ο κόσμος».

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Με μια αναισθησιολόγο λειτουργεί ουσιαστικά και πάλι το νοσοκομείο Ρόδου, παρά τις υποσχέσεις για...
Ζητήσαμε μια δήλωση του τέως δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά για την πολύκροτη δίκη για τις...
Ομόφωνα το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Κω αποφάσισε οτι είναι αθώοι για όλες τις κατηγορίες που...
Ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε σήμερα ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης,...