Γιορτάζουν οι αθλητικοί συντάκτες στις 2 Ιουλίου

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΣΤΙΣ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ

- Εορτάζουν σήμερα οι επαγγελματίες αθλητικοί συντάκτες σε όλον τον κόσμο!

Η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητικού Συντάκτη (World Sports Journalists Day) καθιερώθηκε επειδή στις 2 Ιουλίου 1924, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, ιδρύθηκε με πρωτοβουλία των δημοσιογράφων που κάλυπταν τους αγώνας η Παγκόσμια Ένωση Αθλητικών Συντακτών (AIPS).

 

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) που έχει ιδρυθεί το 1952 και είναι ένα από τα ισχυρότερα μέλη της AIPS και παράλληλα «αποτελεί συντελεστή και παράγοντα προβολής, διάδοσης και ανάπτυξης του Ελληνικού Αθλητισμού», (ν.2725/99.), συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Αθλητικής Δημοσιογραφίας εκφράζοντας τους αθλητικούς συντάκτες της χώρας μας, που δίνουν τη μάχη τους σε όλα τα ΜΜΕ, έντυπος Τύπος, Ραδιοτηλεόραση, διαδικτυακά Μέσα κ.λ.π.

 

Σημειώνουμε ότι ο ΠΣΑΤ είναι επίσης μέλος με εκπροσώπους στη διοίκηση και στην  Ευρωπαϊκή Ένωση Αθλητικών Συντακτών (AIPS-Europe), και στην Ένωση Αθλητικών Συντακτών των Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEESJA).

Η ταυτότητα του ΠΣΑΤ, με βάση το νόμο 2725/99, είναι η μόνη που εξασφαλίζει  την απρόσκοπτη και ελεύθερη είσοδο στους αθλητικούς χώρους.

 

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ διαβεβαιώνει τα μέλη του ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για τη στήριξη της αθλητικής δημοσιογραφίας  για να ξεπεραστούν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στον κλάδο, ώστε η αθλητική δημοσιογραφία να συμβάλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων, στην ανάπτυξη και προβολή του αθλητισμού και στην πλουραλιστική ενημέρωση. Γιατί όπως σημειώνει ο μεγάλος Κώστας Μητρόπουλος δεν μπορεί να υπάρξει αθλητισμός χωρίς αθλητικούς συντάκτες.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...