Για το ΠΑΣΟΚ και την Ιστορία του "ρε γαμώτο" - Του Γιάννη Παρασκευά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ "ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ"
Έφτασαν που έφτασαν το ΠΑΣΟΚ ένα βήμα πριν την οριστική του εξαΰλωση αλλά μυαλό δεν βάζουν. Το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ειδικά για το ΠΑΣΟΚ έχει μια μονοσήμαντη ερμηνεία. Δε στέκουν σε σοβαρή συζήτηση οι ισχυρισμοί του κ. Βενιζέλου ότι το οχτώ τοις εκατό αποτελεί επιτυχία και δικαίωση του εγχειρήματος του για το μόρφωμα της ΕΛΙΑΣ.


Θα δανειστώ μια γελοιογραφία  που έδειχνε τον Ανδρέα ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ να κρατά ένα πανό που έγραφε, σας παράδωσα ελαιώνα και τον κάνατε ΕΛΙΑ.


Ο συναισθηματισμός των παλιών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ έδωσε αυτό το αποτέλεσμα γιατί δεν ήθελαν εν ζωή να δούνε τον πολιτικό ενταφιασμό ενός ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ  που τόσα πρόσφερε στον τόπο και αποτελεί τον σκληρό πυρήνα εκείνου του πολιτικού φορέα που έχει τις δυνατότητες, τις ρίζες και το στελεχιακό δυναμικό να αποτελέσει την πιο φερέγγυα πρόταση για το ξεπέρασμα της πολυεπίπεδης κρίσης που μαστίζει την χώρα.


Τι πιστεύει άραγε ο κ. Βενιζέλος ότι θα καλέσει το κομμάτι που απέμεινε από τον θίασο των πενήντα οχτώ, τον Μόσιαλο, τον περιηγητή Λοβέρδο, τα υπόλοιπα της ΔΗΜΑΡ, το σακίδιο του κ. Θεοδωράκη σε Ιδρυτικό Συνέδριο και ότι θα δημιουργήσει την μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς, σίγουρα κοιμάται ξεσκέπαστος και αρνιέται τα προαπαιτούμενα που απαιτούνται για ένα τέτοιο εγχείρημα.


Δεν υπάρχει κανένα δίλημμα του τύπου ΠΑΣΟΚ η ΕΛΙΑ, μια και μόνη είναι η διέξοδος με προοπτική ένας είναι ο δρόμος μια η επιλογή, ΠΑΣΟΚ.


Είναι ανιστόρητο και άδικο αυτό που έγινε και είχε σαν θύμα το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για ότι συμβαίνει στη χώρα, σίγουρα χρεώνεται η πρώην ηγεσία του Κόμματος τους χειρισμούς με την εμφάνιση της κρίσης, δεν ευθύνεται μόνο του για τον Δημοσιονομικό εκτροχιασμό, δεν ευθύνεται μόνο του για όσα δεινά υποφέρει ο κόσμος αυτά τα τελευταία πέντε χρόνια, όλοι οι λασπολόγοι ξεχνούν και έχουν διαγράψει την Καραμανλική πενταετία και τις Αλογοσκούφιες αλχημείες, ξεχνούν τη διαφθορά και τα σκάνδαλα αυτής της περιόδου και δυστυχώς οι του ΠΑΣΟΚ βολεύονται στη ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ, αρκεί η αυτομαστίγωση.


Η αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ευθύνη ενός ανδρός, έστω και αν αυτός είναι ο Πρόεδρος του, έχει συντεταγμένα όργανα που έχουν την ευθύνη της απόφασης για το ποια θα είναι η πορεία του.


Το Συνέδριο που άτυπα προκηρύχθηκε πρέπει να είναι Συνέδριο ΠΑΣΟΚ με αυστηρές διαδικασίες, Προσυνεδριακό διάλογο, συγκεκριμένη θεματολογία.


Τα δυο θέματα που θα πρέπει να κυριαρχήσουν είναι το νέο Καταστατικό πάνω στο οποίο θα δομηθεί το νέο Κόμμα Αρχών το οποίο οφείλει να αποτελέσει τομή στα Πολιτικά πράγματα της χώρας και ο Ιδεολογικοπολιτικός προσανατολισμός του.


Σε αυτά τα δυο θα στηρίζεται η Προγραμματική του πρόταση η οποία θα είναι ο θεμέλιος λίθος για την διεύρυνση της παράταξης.


Το ΠΑΣΟΚ αποκομμένο από τα βαρίδια που εσκεμμένα του έχουν φορτώσει συντεταγμένο οργανωτικά και οπλισμένο με υλοποιήσιμη και Κοινωνικά αποδεκτή Προγραμματική πρόταση θα έχει όλες τις δυνατότητες πολυεπίπεδης διεύρυνσης και στέρεης Κοινωνικής αντιστοίχισης.


Οι όποιες άλλες επιλογές εκπορεύονται εκ του πονηρού, δεν έχουν σχέση με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και στοχεύουν σε προσωπικές μικροδιευθετήσεις που δεν θα έχουν καμιά προοπτική και αντοχή και με παλιά αγκωνάρια αν ξέρεις και αν θέλεις μπορεί να κτίσεις στέρεα οικοδομήματα.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

4/6/2014

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...