Για τις αλλαγές στη φορολογία το Σεμινάριο του Συλλόγου Λογιστών Περιφέρειας Καλύμνου

Για τις αλλαγές στη φορολογία το Σεμινάριο του Συλλόγου Λογιστών Περιφέρειας Καλύμνου

Ο Σύλλογος Λογιστών της Περιφ. Ενότητας Καλύμνου, διοργάνωσε διήμερο σεμινάριο με θέμα «Φορολογικές Αλλαγές 2013-2014.Αλλαγές στην Φορολόγια Εισοδηματος Φυσικών & Νομικών Προσώπων. Οι νέες διατάξεις του Ν.4172/2013 & 4223/2013».
 

Ο δραστήριος Σύλλογος των επαγγελματιών φοροτεχνικών της περιοχής μας, στην προσπάθειά του να είναι ενήμερα τα μέλη του γύρω από τις ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα της φορολογίας, ώστε να παρέχουν τις καλύτερες υπηρεσίες στους φορολογούμενους, διοργανώνει σε ετήσια βάση ενημερωτικά σεμινάρια.
 
 
 

Το πρώτο για το 2014, ξεκίνησε χθες Παρασκευή 7/2/2014 και ολοκληρώθηκε σήμερα Σάββατο 8 Φεβρουαρίου. Οι εργασίες του σεμιναρίου έγιναν στον χώρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου, με βασικό εισηγητή τον Γιώργο Κορομηλά, Σύμβουλο Επιχειρήσεων και  Συγγραφέα με πλούσιο  συγγραφικό έργο, γνωστός στο πανελλήνιο για τις παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ και πολύ καλός φίλος της Καλύμνου εδώ και χρόνια.
 
Η διοργάνωση έγινε σε συνεργασία του Συλλόγου των Λογιστών και των Tax  Advisors και της PROSVASIS A.E.B.E.
 
Να σημειωθεί πως τις εργασίες του Σεμιναρίου παρακολούθησαν εκτός από τους Καλύμνιους και λογιστές από  Κω και  Λέρο, αλλά και διάφοροι εκπρόσωποι φορέων του νησιού, ενώ η συμμετοχή και στις δύο μέρες ήταν μεγάλη.
 
Το παρών έδωσε και ο συμπατριώτης μας και πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Κασσάρας, ο οποίος ως  γνωστόν υπήρξε για πολλά χρόνια στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών και Πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου  των εφοριακών  επί μακρού.
 
Ανάγκη ενημέρωσης και συντονισμού δράσης ενάντια στην «φορομπηχτική λαίλαπα» και την ασυδοσία
 
Τόσο το θέμα του Σεμιναρίου όσο και η συμμετοχή, έδειξε πως οι λογιστές της περιοχής μας αγωνίζονται για να είναι ενήμεροι στις καταιγιστικές εξελίξεις στον τομέα των φορολογικών θεμάτων, ώστε να υπερασπίζονται με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των ιδιωτών και επαγγελματιών φορολογουμένων.
 
Όπως τονίζει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του, οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί συνεχίζουν να ασκούν το επάγγελμά τους με συνέπεια και στόχο την εφαρμογή - μετάδοση της ισχύουσας φορολογικής νομοθεσίας και την αύξηση της φορολογητέας ύλης, μέσα σε πραγματικά αντίξοες συνθήκες. Στέκονται στο πλάι των επιχειρήσεων που έχουν να αντιμετωπίσουν την υπερφορολόγηση, την γραφειοκρατία, το υψηλό κόστος δανεισμού και ενέργειας, την έλλειψη ρευστότητας και εμπιστοσύνης στις συναλλαγές.
 
Οι λογιστές την περίοδο αυτή είναι στο επίκεντρο της οικονομικής δραστηριότητας κάθε τόπου και προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις  ασφυκτικές καταλυτικές ημερομηνίες και τα εξαντλητικά πρόστιμα, απέναντι σε ένα κρατικό μηχανισμό,  εχθρικό προς τον κάθε φορολογούμενο, που τον αντιμετωπίζει ως εν δυνάμει φοροφυγά, ενώ αδυνατεί να πατάξει την πραγματική φοροδιαφυγή των δισεκατομμυρίων, που βρίσκεται στις διάφορες λίστες τύπου «Λαγκαρντ» και στους φορολογικούς παραδείσους των of shore εταιρειών.
 
Οι οικονομικές πολιτικές που εφαρμόζονται κατ’ εντολή των δανειστών, είναι εξοντωτικές για τον λαό που οδηγείται στην εξαθλίωση, ενώ οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις «χαροπαλεύουν» από τις πιέσεις που ασκούνται από ένα ασύδοτο φορολογικό σύστημα, που χωρίς την παραμικρή έννοια ορθολογισμού, τις οδηγεί στο «λουκέτο» και τους εργαζόμενους στην ανεργία.
 
 Μέσα σ’ αυτό το ζοφερό κλίμα, τα νησιά της περιοχής μας παλεύουν να κρατηθούν ενώ οι μνημονιακές πολιτικές συνεχώς δυσχεραίνουν την προσπάθειά τους. Οι επαγγελματίες λογιστές, έχουν όχι μόνον να αντιπαλέψουν τις όλο και αυξανόμενες απαιτήσεις και τον τεράστιο φόρτο εργασίας, αλλά και την τραγική κατάσταση που διαμορφώθηκε στην περιοχή, μετά το απαράδεκτο κλείσιμο των Δ.Ο.Υ. σε Κάλυμνο και Λέρο, ενέργεια που στερείται της όποιας λογικής και  σεβασμού στην συνταγματική αρχή της νησιωτικότητας.
 

«Παλμός της Καλύμνου»         

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...