Για την ΚΑΣΟ ένα από τα έντεκα νέα σκάφη του λιμενικού με υγειονομικό εξοπλισμό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-  ΘΕΜΑ:  Για την ΚΑΣΟ ένα από τα έντεκα νέα σκάφη του λιμενικού με υγειονομικό εξοπλισμό.

  Στην προμήθεια έντεκα νέων περιπολικών σκαφών με υγειονομικό εξοπλισμό προχωρά το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής μέσω χρηματοδότησης ύψους 6,6 εκατ. ευρώ που έχει εξασφαλιστεί από το Ταμείο για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Συνόρων 2021-2027. Ένα από αυτά προορίζεται για την κάλυψη των αναγκών της Η.Ν. Κάσου .

    Συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της προέβη στο συντονισμό των αρμόδιων Διευθύνσεων και Υπηρεσιών για την εκκίνηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών που αφορούσαν την χρηματοδότηση και την διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια επιπλέον έντεκα νέων περιπολικών σκαφών με υγειονομικό εξοπλισμό.

   Η προμήθεια των εν λόγω σκαφών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός 24 μηνών από την επόμενη της υπογραφής της σύμβασης, με το πρώτο να παραδίδεται εντός τεσσάρων μηνών από την επόμενη της υπογραφής της σύμβασης και τα υπόλοιπα, ένα σκάφος ανά δύο μήνες.

  Τα έντεκα αυτά νέα σκάφη θα διατεθούν στις Λιμενικές Αρχές Θάσου, Ψαρών, Άγιου Ευστράτιου, Φούρνων, Κέας, Λειψών, ΚΑΣΟΥ, Βόρειας Εύβοιας, Χώρας Σφακίων, Ιεράπετρας και Ζακύνθου.

Τα ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ των νέων σκαφών σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές είναι τα εξής :

- Ολικό Μήκος: Άνω των 11,00 μέτρων.
- Μέγιστη Ταχύτητα: Άνω των 40 κόμβων.
- Οικονομική Ταχύτητα: Άνω των 33 κόμβων.
- Μέγιστη εμβέλεια με την οικονομική ταχύτητα: Άνω των 300 Ν.Μ.
- Αριθμός Επιβαινόντων: 10 άτομα.
- Μέσο πρόωσης: Δύο (02) σύγχρονοι ναυτικοί κινητήρες Diesel.
 

   Τα νέα σκάφη στις περιοχές που θα διατεθούν θα επιτελέσουν τον διττό τους ρόλο που είναι να περιπολούν στα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας, αλλά και να αναλαμβάνουν καθημερινά σχεδόν τη διακομιδή ασθενών, εκεί όπου άλλα μέσα αδυνατούν να προσφέρουν την πολύτιμη γέφυρα μεταφοράς η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

 Όπως είναι γνωστό το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή διαθέτει σήμερα έναν στόλο οκτώ περιπολικών σκαφών με υγειονομικό εξοπλισμό που έχουν ναυπηγηθεί στην Ελλάδα, σύμφωνα με προδιαγραφές που εκπονήθηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής με τη συνδρομή του Ε.Κ.Α.Β. και της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Υ.ΝΑ.Ν.Π.

  Ο  Δήμαρχος της Ηρωικής νήσου Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος αφού εξέφρασε  κατ’  αρχήν  τις ευχαριστίες  του προς την Γενική  Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας, δήλωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή είναι πρωτοποριακή και αξιόλογη παρέχει δε ένα  αίσθημα  υγειονομικής ασφάλειας  προς τους κατοίκους του νησιού αλλά παράλληλα θωρακίζει τα νότιο - ανατολικά μας σύνορα που είναι ιδιαιτέρως  ευαίσθητα μετά την υπογραφή του παράνομου Τουρκο-λιβυκού μνημονίου .  

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...