Για πρώτη φορά θα επισκεφθεί πρωθυπουργός το νησί δηλώνει ο δήμαρχος της Νισύρου

«Είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την πρόσκληση που του απηύθυνα να επισκεφτεί το νησί πριν από δύο μήνες», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κορωναίος, κάνοντας γνωστό ότι το δημοτικό συμβούλιο Νισύρου, σε έκτακτη συνεδρίαση του την Κυριακή, αποφάσισε να ανακηρύξει το πρωθυπουργό επίτιμο δημότη Νισύρου, πράγμα που θα γίνει αύριο σε ειδική τελετή Την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για την αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νίσυρο εξέφρασε με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος του νησιού Χριστοφής Κορωναίος, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου επισκέπτεται το νησί πρωθυπουργός, γεγονός που έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία.

«Είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την πρόσκληση που του απηύθυνα να επισκεφτεί το νησί πριν από δύο μήνες», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κορωναίος, κάνοντας γνωστό ότι το δημοτικό συμβούλιο Νισύρου, σε έκτακτη συνεδρίαση του την Κυριακή, αποφάσισε να ανακηρύξει το πρωθυπουργό επίτιμο δημότη Νισύρου, πράγμα που θα γίνει αύριο σε ειδική τελετή.

«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού μπορεί να σηματοδοτήσει μια άλλη πολιτική για τα μικρά νησιά, τα προβλήματα των οποίων είναι πολλά και μεγάλα. Και ελπίζω στην διαρκή και μόνιμη συμπαράσταση του για την αντιμετώπιση τους», προσέθεσε ο δήμαρχος Νισύρου.

Στη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού, πέραν από τα γενικότερα ζητήματα και προβλήματα που απασχολούν τα μικρά νησιά, ο κ. Κορωναίος θα θέσει στον πρωθυπουργό και μια σειρά από θέματα που αφορούν ιδιαίτερα τη Νίσυρο, όπως η αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών, η κατασκευή λιμανιού, το ζήτημα του κόστους αφαλάτωσης, το ιδιοκτησιακό καθεστώς της νησίδος Γυαλί κ.ά.

Τόσο από τους κατοίκους της Νισύρου όσο και από τους κατοίκους των άλλων μικρών νησιών της χώρας αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι αυριανές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού που σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά θα αφορούν μέτρα και δράσεις για την ενίσχυση των μικρών νησιών.

«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το νησί μας και είμαστε σίγουροι ότι θα συμβάλει στην προσπάθεια που καταβάλλει η δημοτική αρχή για την επίλυση βασικών θεμάτων και τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του νησιού», τόνισε επίσης ο δήμαρχος Νισύρου. - See more at: http://www.matrix24.gr/2016/12/gia-proti-fora-tha-episkefthi-prothipourgos-to-nisi-diloni-o-dimarchos-tis-nisirou/#sthash.yQLPEoGO.dpuf

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Να κατεδαφιστεί ΤΩΡΑ η αυθαίρετη κατασκευή στην Γλύστρα...
To κείμενο που ακολουθεί, εξιστορεί τα γεγονότα που οδήγησαν την Σύμη στην Επανάσταση του 1821...
Μέσα σε βαθιά οδύνη η οικογένεια, οι φίλοι και οι κάτοικοι του Παραδεισίου είπαν το "τελευταίο...
Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου - Ρόδος, 15/7/2021 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η περιφερειακή...