Για ποιες εκλογές και για ποιο πρόεδρο - του Γιάννη Παρασκευά

ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ

- Συζητούνται «εντός των τειχών» οι διαδικασίες για τις εκλογές ανάδειξης ΠΡΟΕΔΡΟΥ στην

ΑΝΩΝΥΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΙΝΑΛ όπου κύριοι μέτοχοι είναι το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΔΗΣΟ, τα υπόλοιπα της ΔΗΜΑΡ και κάποιοι άλλοι που πιθανόν δεν τους γνωρίζει

                        «ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους.»

Είναι να απορεί κάποιος και να αναρωτιέται, για  ποιο λόγο γίνονται αυτές οι εκλογές.

Η κ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ είναι Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και με αυτή της την ιδιότητα Προεδρεύει της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΙΝΑΛ, σε τι ζητά την ανανέωση εντολής, στο να παραμείνει Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ή στην ανανέωση της εντολής για την Προεδρεία του ΠΑΣΟΚ.

Αν ισχύει το δεύτερο γιατί τόση πρεμούρα για εκλογές αφού η θητεία της ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει λήξει.

Αν ισχύει το πρώτο με ποιους εκλέκτορες θα γίνει αυτή η εκλογή,θα θεωρηθούν μέλη με την μέθοδο των ΑΛΧΗΜΙΣΤΩΝ όσοι ψήφισαν στις εκλογές του 17;

Εύλογη η απορία αφού το ΚΙΝΑΛ δεν έχει δικό του ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΛΩΝ.

Η μόνη καταστατική διαδικασία που υπάρχει είναι η παραίτηση της κ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ και εκλογή ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ, με εκλέκτορες αυτούς που θα συμπεριλαμβάνονται στο νέο επικυρωμένο ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΛΩΝ.

Παραβλέποντας όλες αυτές τις αιτιάσεις, που κάποιος θα μπορούσε να τις χαρακτηρίσει

«διαδικαστικά ανούσια φληναφήματα», μπαίνει στον πειρασμό να αναζητήσει του πιο είναι

«το πολιτικό ζητούμενο».

Είναι γεγονός μιας σχετικά κοινής αποδοχής το ότι, η κ. Γεννηματά, πρόσφερε στο χώρο, αν πράγματι πρόσφερε, αυτό που μπορούσε, ή αυτό που της επέτρεψαν οι συνθήκες και τώρα κάποιοι φερέλπιδες θέλουν να γίνουν

                                «χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη»

προβάλλοντας την υπερφίαλη άποψη, ότι αυτοί θα τα καταφέρουν καλύτερα, εκει που παταγωδώς απέτυχε η κ. Γεννηματά.

Απόδειξη της αποτυχίας, δεν είναι ούτε τα εκλογικά αποτελέσματα, ούτε τα δημοσκοπικά, η αποτυχία οφείλεται στο γεγονός ότι δεν μπόρεσε, ή ότι δεν ήθελε, ή ότι δεν τις επέτρεψαν δυνάμεις και παράγοντες εντός ή εκτός του πολιτικού στρερεώματος, να δώσει στέγη και να εκφράσει κοινωνικές δυνάμεις, που σήμερα είναι άστεγες και που στο πρόσφατο παρελθόν τους έδινε στέγη και ελπίδα το ΠΑΣΟΚ.

Πολιτικός λόγος «ρηχός και άνευρος», πολιτική πρόταση βγαλμένη από κακές ερμηνείες του παρελθόντος, διατυπωμένη σε γλώσσα «πολιτικά αδόκιμη για την εποχή» και αναντίστοιχη με αυτά που συμβαίνουν σήμερα.

Η ανίκανότητα και ανυπαρξία της κ. Γεννηματα όπως και των άλλων αξιωματούχων της Αντιπολίτευσης,  πρόσφεραν στον κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, την στόφα του μεγάλου Αρχηγού της ΔΕΞΙΑΣ και του μεγάλου πολιτικού ΗΓΕΤΗ.

Η κατεδάφιση των όποιων «κοινωνικών κεκτημένων», η επιλογή και θεσμοθέτηση των πιο επαχθών αντιλαϊκών μέτρων, η ποδηγέτηση Διοίκησης και θεσμών από ανθρώπους «Ακροδεξιάς και άκρας Νεοφιλελεύθερης νοοτροπίας», δεν κατάφεραν ως φαίνεται να ενεργοποιήσουν τα αντανακλαστικά της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ  και όλων των άλλων.

Δυστυχώς «παίζει εν ου παικτοίς» και στο δικό του γήπεδο μέχρις στιγμής ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.

Δυστυχώς, προσδοκία με αρνητικό πρόσημο, η αναμονή της αποκαθήλωσης του κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ από την δεδομένη αρνητική εξέλιξη της Οικονομίας και τις αντιδράσεις της λεγόμενης ΛΑΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.

Πολιτικό ζητούμενο και πρόταγμα για την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ η δημιουργία ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ο οποίος οργανωτικά και πολιτικά να είναι ικανός να έχει την πολιτική και Κοινωνική αντιστοίχηση με όλους εκείνους τους πολίτες που αναζητούν στέγη και ελπίδα, σε όλους που προσμονούν την ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΗ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ.

 

Τι δώρα προσφέρουν, οι

       «ως Μάγοι προσερχόμενοι σωτήρες, οι διεκδικούντες τον θώκο του Προέδρου»

Όσο περνά ο καιρός όλο και κάποιος καινούργιος Σωτήρας εμφανίζεται, χρονια Βουλευτές ή Ευρωβουλευτές οι επίδοξοι διάδοχοι, ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ, ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ, όλοι με μια πορεία Πολιτική που δεν δίνει τα εχέγγυα μιάς άλλης πορείας της παράταξης διαφορετικής από το σήμερα.

Η απλή και διαδικαστική διεκδίκηση της Προεδρείας της παράταξης, χωρίς την κατάθεση συγκεκριμένης ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ, είναι ανούσια και χωρίς περιεχόμενο.

Μόνο μεγάλοι ΗΓΕΤΕΣ, έχουν το ανάστημα και το κύρος να πείσουν τον ΛΑΟ να ενστερνιστεί και να ακολουθήσει το δικό τους πρόταγμα, άλλως, ο δεύτερος δρόμος είναι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟΥ, εκ των πραγμάτων φαίνεται δεδομένο ότι οι

 «φερέλπιδες χαλίφηδες» αδυνατούν να υλοποιήσουν, ούτε την πρώτη, ούτε την δεύτερη εκδοχή.

Σίγουρα είναι λάθος η διαπίστωση ότι συντάσσομαι με όσα έχω αναφέρει με το

                           «σημερινό αρρωστημένο καθεστώς» που έχει επιβάλει η κ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ και το από υπόλοιπα ΕΛΕΟΥΣ συγκροτούμενο περιβάλλον της.

Η πρόταση μου είναι καθαρή,

«Συνέδριο ΠΑΣΟΚ, ψήφιση νέου ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ, διαμόρφωση και ψήφιση Πολιτικής πρότασης, ικανής για την επίλυση των σημερινών και μελλοντικών προβλημάτων, την κατωχύρωση των ελευθεριών και δικαιωμάτων των πολιτών, την ενίσχυση του Κοινωνικού Κράτους, την διαμόρφωση αναδιανεμητικης πολιτικής προς όφελος του συνόλου και όχι των ημετέρων, εξωτερική πολιτική προστασίας των συμφερόντων της χώρας, τον έλεγχο του ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, αναδιάρθρωση της παραγωγικής δομής της χώρας και την ανύψωση της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ως κυρίαρχης δύναμης για του ποια θα πρέπει να είναι η πορεία της χώρας, μια καθαρή ΑΝΤΙΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ»

Όταν αυτά συμβούν τότε μπορούμε και επιβάλλεται να ψηφίσουμε ΠΡΟΕΔΡΟ ικανό

να υλοποιήσει την από όλους διαμορφωμένη πρόταση.

Κρίσιμο σημείο, ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΙΜΟΥ.

 

Παρασκευάς Γιάννης

Ρόδος 13/9/2021

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...