Για αθλιότητα και ανωμαλία κατηγορεί το ΠΑΜΕ η παράταξη "Ανεξάρτητη Ενωτική Πορεία" Ξενοδοχοϋπαλλήλων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

-Ρόδος 02.03.2015 - «Ιδού…η Ρόδος»

Αποτελεί πλέον θέσφατο τακτικισμού για το ΠΑΜΕ και τις συνδικαλιστικές παραφυάδες του, οσάκις τα αποτελέσματα των εκλογικών συσχετισμών και της ετυμηγορίας των εργαζόμενων είναι αρνητικά για το ίδιο, να δημιουργεί ανωμαλία και θόρυβο, να προβοκάρει και να παραποιεί την αλήθεια, μπλοκάροντας Συλλογικές διαδικασίες, με στόχο την αλλοίωση της εκφρασμένης βούλησης στην κάλπη.

   Έτσι και τώρα. Με πρόσχημα τη διαφανέστατη καταστατικώς και πέραν κάθε θεσμικής αμφισβήτησης εκκαθάριση του Μητρώου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, από τα αποδεδειγμένα μη ενεργά «μέλη», η παράταξη της ΔΑΣ, προφανώς με διάθεση να πλήξει την ισχυρή δυναμική του Σωματείου μας, που, πέρα και έξω απ’ τις κομματικές στοχεύσεις του ΠΑΜΕ, δίνει τη μάχη για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά κρίσιμων προβλημάτων του Κλάδου μας (ανεργία, απολύσεις, ανασφάλιστη εργασία, εισφοροδιαφυγή, επαναφορά επιδομάτων ανεργίας, τήρηση επαναπροσλήψεων εποχικά εργαζόμενων, καταβολή εφάπαξ) κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, μπλοκάροντας τη διαδικασία.

Πρόκειται για άλλη μια παραταξιακή αθλιότητα του ΠΑΜΕ, ίδια και απαράλλαχτη με όλες τις άλλες που, κατά καιρούς, έχουν καταγραφεί κατά την «πλούσια» αγωνιστική δράση του, και στην προσπάθειά του να δημιουργεί και να ελέγχει σωματεία-σφραγίδες και όχι πραγματικά σωματεία που να υλοποιούν και να σέβονται τη θέληση των μελών τους.

Η χρονική δε στιγμή, που το ΠΑΜΕ επέλεξε για να χτυπήσει το Σωματείο μας και να αποδυναμώσει τη δράση του κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. «Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται» και δυστυχώς η πρακτική του ΠΑΜΕ το επιβεβαιώνει απολύτως αυτό. Την ώρα που οι εργαζόμενοι στον Tουριστικό - Επισιτιστικό Κλάδο συνθλίβονται ολοένα και περισσότερο κάτω από τις μνημονιακές πολιτικές και αξιώσεις των εργοδοτών, το ΠΑΜΕ συνειδητά διασπά την ενότητα, δυναμιτίζει τη συσπείρωση και λειτουργεί ξανά σαν εργοδοτικός νεροκουβαλητής.

Είναι μια «δουλειά» που το ΠΑΜΕ ξέρει να την κάνει καλά, αν και πάντοτε με δυσανάλογο κόστος, αφού οι εργαζόμενοι του το ξεπληρώνουν δεόντως, κατατάσσοντάς τελευταίο στις προτιμήσεις τους και καθιστώντας το θλιβερό των εξελίξεων ουραγό.

Το Σωματείο μας σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να καμφθεί από τις συγκεκριμένες υπονομεύσεις του ΠΑΜΕ. Στέκεται και θα στέκεται με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα μπροστά στα προβλήματα και, στην επιμονή του ΠΑΜΕ να αυτοεκτίθεται και αυτοσυρρικνώνεται, δεν έχει παρά να του πει… «Ιδού…η Ρόδος» !

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...