Γιατί δεν θα γίνει το φράγμα της Κρητηνίας...

Δελτίο Τύπου-Φράγμα Κρητηνίας: Θα υπογραφεί σύμβαση με τον εργολάβο,  μόνο εφόσον ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
-Να μην προχωρήσει στη συμβασιοποίηση του έργου του Φράγματος Κρητηνίας, εφόσον αυτό δεν χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους και ειδικότερα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ή το Ειδικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομικών, αποφάσισε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, όπως έκανε γνωστό στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη Σύρο.
Ο κ. Χατζημάρκος εξήγησε ότι πρόκειται για έργο υψηλότατου προϋπολογισμού 9 εκατ. ευρώ,  χρηματοδοτούμενο από ίδιους πόρους, για το οποίο έχει αναδειχθεί ανάδοχος, αλλά δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση. Σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσει η προσπάθεια της Περιφέρειας να χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους, πολιτική απόφαση του Περιφερειάρχη είναι  να μην προχωρήσει το έργο, καθώς δεσμεύει ένα τεράστιο κονδύλι από τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας, χωρίς να είναι καν λειτουργικό, αφού δεν περιλαμβάνεται το κομμάτι της άρδευσης. Αυτό σημαίνει ότι για να καταστεί λειτουργικό το Φράγμα στο μέλλον, θα απαιτηθούν επιπρόσθετα κονδύλια.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...