Γιάννης Παρασκευάς προς Αλ. Κολιάδη: Εξώδικα της μαρίνας προς τους 40 Ροδίτες που υπέγραψαν την επιστολή για το δημ. συμβούλιο - Δική μου αποκλειστικά η ευθύνη - Βέλη κατά πρώην δημάρχων αλλά και του Νικητιάδη

Νέα ανοιχτή, αποκαλυπτική  επιστολή του Γιάννη Παρασκευά προς τον δήμαρχο Ρόδου Αλέξη Κολιάδη για την υπερ-δόμηση της μαρίνας Ρόδου αφού όπως γράφει ο δήμαρχος απαξιοί να του απαντήσει επι του θέματος. Ο κ. Παρασκευάς αποκαλύπτει οτι η εταιρεία της μαρίνας Ρόδου απέστειλε εξώδικα διαμαρτυρίας προς τους 40 συμπολίτες μας που υπέγραψαν την επιστολή προς το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου προκειμένου να συζητηθεί το θέμα. Ο κ. Παρασκευάς αναλαμβάνει όλη την ευθύνη για το αίτημα και την επιστολή και δηλώνει οτι είναι ο μόνος υπεύθυνος και ζητά από όποιον νομίζει οτι θίγεται να στραφεί αποκλειστικά εναντίον του. Σχολιάζει επίσης τους πρώην δημάρχους απο την εποχή του Χατζηευθυμίου  για το θέμα της μαρινας ενώ δεν εξαιρεί και τον βουλευτή Γιώργο Νικητιάδη. Ο κ. Κολιάδης προφανώς δεν έχει αντιληφθεί και πως να το αντιληφθεί άλλωστε, με ποια προσόντα, οτι έχει μπλέξει άσχημα με τον Παρασκευά. Μπορεί να τον στήριξε και να έκανε υπέρ του προπαγάνδα, τώρα όμως που τον αγνοεί σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, ο πρώην βουλευτής δεν θα τον αφήσει σε χλωρό κλαδί! Εδώ δεν έχει να κάνει με τη "συμμορία του ψεύδους" όπως αποκαλεί όποιον του ασκεί κριτική αλλά με έναν απο τους πλέον έμπειρους πολιτικούς της Δωδεκανήσου που δεν μασάει τα λόγια του και αυτό το έχει αποδείξει πολλάκις.
  ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ στον ΔΗΜΑΡΧΟ ΡΟΔΙΩΝ
Αξιότιμε Δήμαρχε ΡΟΔΙΩΝ
Δεν μου είναι και τόσο ευχάριστο, να επικοινωνώ μαζί σας μέσω του τύπου, αναγκάζομαι όμως να το κάνω, γιατί κατά την άποψη μου, εσείς οδηγήσατε τα πράγματα σε αυτό το επίπεδο.
Ενας πρώην Βουλευτής, πρώην Νομάρχης, π. Δημοτικός Σύμβουλος, π. Προεδρος του ενιαίου τότε Λιμενικού Ταμείου, για πολλά  χρόνια ιδρυτής και Πρόεδρος του ενιαίου Συλλόγου Μηχανικών Δωδεκανήσου, σας ζήτησε από την πρώτη συνάντηση  που έγινε με τους πρώην Βουλευτές, να τεθεί  το θέμα της ΜΑΡΙΝΑΣ στο Δ.Σ του Δημου Ροδίων.
Πολλαπλώς και με διάφορους τρόπους δημοσίως, επέμενα στο αίτημα και εσείς, κ. Δήμαρχε, μονίμως τηρούσαμε «σιγήν ιχθύος», καμία απάντηση, έστω και μη δημοσιοποιημένη.
Δεν θέτω κανένα θέμα προσωπικής εκτίμησης στο πρόσωπο μου από εσάς, επειδή γνωριζόμαστε, ξέρετε ότι  μου είναι αδιάφορο, με διακρίνει μια σχετική αυτογνωσία.
Εάν «δεν γνωρίζεις, φίλε Δήμαρχε τον εαυτό σου, δεν μπορείς να αξιολογήσεις κανένα» και τώρα επί του πρακτέου.
Κατέθεσα το αίτημα εγγράφως στο πρωτόκολλο του Δήμου, για τον ορισμό ειδικής Συνεδρίασης του Δ.Σ και με μοναδικό θέμα την συζήτηση για το ΔΕΟΝ ΓΕΝΕΣΘΑΙ στην περιοχή της ΜΑΡΙΝΑΣ της ΡΟΔΟΥ.
Πράγματι εξεπλάγην όταν πληροφορήθηκα ότι η η εταιρεία ΜΑΡΙΝΕΣ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΙΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με τον δ.τ. ΜΑΡΙΝΕΣ ΡΟΔΟΥ έστειλε  ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ και ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ σε όλους τους συμπολίτες μας, που συμφώνησαν στο αίτημα να συζητηθεί το θέμα της ΜΑΡΙΝΑΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η Εταιρεία, ισως σκοπίμως θέλει να αγνοεί, ότι υπήρξαν και άλλοι διαχειριστές πριν από αυτή.
Αναρωτιέμαι, αν και δεν με ενδιαφέρει, πως και από που η εταιρεία έλαβε γνώση του αιτήματος μας και τα στοιχεία των όσων συμφώνησαν σε αυτή την πρόταση, κάνουν λόγο για έντυπες και διαδικτυακές δημοσιεύσεις, αυτό όμως δεν αρκεί, ως δικαιολογία των ενεργειών τους.
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ κ.Δήμαρχε κάνει την δουλειά της, εταιρεία  είναι, προστατεύει τα συμφέροντα της, δεν με απασχολεί, εύχομαι και θα εύχομαι, οι πολιτικές ΗΓΕΣΙΕΣ του τόπου μου, να ενεργούν  και να προστατεύουν τα συμφέροντα της ΠΑΤΡΙΔΑΣ μας όπως η ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
Το ΠΟΛΙΤΙΚΟ μου ΗΘΟΣ και η ΠΟΛΙΤΙΚΗ μου ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ηταν πάντα οδηγοί στις πράξεις μου, για αυτούς τους λόγους, ΔΗΛΩΝΩ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ότι ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ και για τα ΟΣΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΓΡΑΨΑ για το ΠΡΟΒΛΗΜΑ των ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΕΩΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΕΩΝ στην ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ της ΡΟΔΟΥ, όποιος νομίζει ΟΤΙ ΘΙΓΕΤΑΙ να ΣΤΡΑΦΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ, δεν υπάρχει λόγος να εκφοβίζουν άλλους πολίτες.
Τώρα κ. Δήμαρχε στα καθ ημας, πληροφορήθηκα ότι σκέπτεσαι να ορίσετε Δ.Σ μεσα στον ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ για την συζήτηση του θέματος, χαίρομαι πραγματικά, αν αυτή είναι η πρόθεση σας, ταυτόχρονα όμως, θα πρέπει να είναι καθαρή η θέση  σας, αν συμφωνείτε ή όχι με τις ενέργειες της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, μην ξεχνάτε ότι εσείς είστε ο άρχοντας της πόλης.
Δεν μπαίνω στον πειρασμό να σχολιάσω το ΕΞΩΔΙΚΟ της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, δεν εχει κανένα Νομικό έρεισμα, ισως πιστεύουν ότι κάποιους μπορούν  να εκφοβίσουν και να δηλώσουν ότι ανακαλούν την υπογραφή τους, αυτό κ. Δήμαρχε εμένα δεν με αφορά, θα επιμένω στο ΑΙΤΗΜΑ, μέχρι την υλοποίηση του.
ΕΙ ναι κατανοητό ότι δεν αντιδικώ με την εταιρεία διαφωνώ με την λειτουργία των ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ του ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ, όποιος πέρασε από τον Δήμο οφείλει ΔΗΜΟΣΙΑ να τοποθετηθεί και να δηλώσει, αν συμφωνεί ή όχι με ότι δημοσιογραφικά δημοσιοποιήθηκε.
Είναι τραγικό η μεγάλη πλειοψηφία δημοτικών συμβούλων να δηλώνει ότι ποτε στα Δημοτικά Συμβούλια δεν έγινε ουσιαστική συζήτηση, επί Δημάρχων, ΧΑΤΖΗ, ΚΟΥΣΟΥΡΝΑ, ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ, ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ, όλοι τους με κάποιο τροπο συμμετείχαν στις διάφορες νέες ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΕΙΣ, όπως και ο Βουλευτής μας κ. ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ.
Μια τελευταια ερώτηση, γνώριζες τι ψήφισες σαν σύμβουλος στην τελευταία τροποποίηση  της ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ επί Δημαρχίας ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ,  που από 37000 τ.μ δόμησης φτάσαμε στα 87000 τμ.
Είστε κ. Δήμαρχε ο τελευταίος υπεύθυνος για ότι θα συμβεί, πιστευω ότι δεν θέλεις να είσαι ο ΜΟΥΖΟΥΡΗΣ.
Παρασκευας γιαννης
Ροδος 22/9/24

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Η ΣΥΜΗ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Η Σύμη γεωπολιτικά...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...