Γιάννης Παππάς Υφ. Ναυτιλίας: «Από την Τετάρτη ξεκινούν οι αποζημιώσεις σε πληγέντες από πυρκαγιές αγρότες»

Γιάννης Παππάς Υφ. Ναυτιλίας: «Από την Τετάρτη ξεκινούν οι αποζημιώσεις σε πληγέντες από πυρκαγιές αγρότες»

Από μεθαύριο Τετάρτη 3 Απριλίου 2024  ξεκινούν οι αποζημιώσεις για τους αγρότες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  Γιάννη Παππά, από την κρατική αρωγή, που προορίζονται για ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο, ύψους, 15,7 εκατ. ευρώ, στους  πληγέντες αγρότες της Ρόδου, θα χορηγηθούν περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ.

Όπως έγινε επίσης γνωστό από τον κ. Παππά «τα Υπουργεία, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπέγραψαν Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β΄1891/26.03.2024) με την οποία παρέχεται, η προκαταβολή 50% της κρατικής αρωγής προς τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι, υπέστησαν απώλειες σε φυτικά μέσα παραγωγής, όπως, ελαιόδενδρα ή αμπέλια, από τις πυρκαγιές της περιόδου Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου 2023 σε πληγείσες περιοχές της χώρας.

Από το συνολικό ποσό, οι αγρότες της Ρόδου, θα αποζημιωθούν με 2.021.679 ευρώ ως προκαταβολή, η οποία  ισούται με το 50% του ποσού της δικαιούμενης επιχορήγησης, ενώ για τους μη κατ΄ επάγγελμα αγρότες, η προκαταβολή ανέρχεται στο ήμισυ αυτής, των επαγγελματιών αγροτών». 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...