Γιάννης Παππάς: Στήριξη στους εργαζόμενους - Σύσκεψη με Ε.Κ.Ρ & ΟΑΕΔ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ: ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ-
ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΕΚΡ ΚΑΙ ΟΑΕΔ

 

Στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της διοίκησης του ΕΚΡ με τον βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά. 

Στην σύσκεψη που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Ιωάννη Παππά συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΕΚΡ Παναγιώτης Εγγλέζος, ο γεν. γραμματέας και πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθ. Σταμούλης, ο οργανωτικός γραμματέας Μ. Χαρακόπουλος,  ο Πρόεδρος των Οικοδόμων Ν. Τριπολίτης, ο Πρόεδρος εργαζομένων του Καζίνο και Υπ. Τύπου του ΕΚΡ Γ. Φραντζολάκης, η κ.Γουργιώτη μέλος της διοίκησης του σωματείου ιδ. υπαλλήλων «Η Ενωση» και ο Σ.Χατζησάββας μέλος της διοίκησης του ΕΚΡ και πρώην Πρόεδρος ΕΚΡ. 

Στην άκρως εποικοδομητική σύσκεψη συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τους ανέργους και χρίζουν άμεσης παρέμβασης, αναγνωρίζοντας παράλληλα τις έως τώρα προσπάθειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης από την πανδημία.

Συγκεκριμένα τέθηκαν επί τάπητος κυρίως τα ζητήματα που αφορούν την επιδότηση ανεργίας των απασχολούμενων σε επιχειρήσεις που δεν χαρακτηρίστηκαν εποχικές την φετινή χρονιά, λόγω της ποσόστωσης του 75%, το ζήτημα για τους νέους ανέργους που δεν αρκούν τα 50 ένσημα για την επιδότηση τους, η επιδότηση για τους μακροχρόνια ανέργους, η δημιουργία τοπικού κλιμακίου τεχνικών επιθεώρησης, καθώς επίσης και η ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας.

Ο κ. Παππάς ανέφερε στο τέλος σε δηλώσεις του ότι έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια για τη στήριξη των εργαζομένων και των ανέργων και πρέπει να προστεθούν κάποιες "πινελιές" για να καλυφθούν περισσότερες κατηγορίες. Με τον θεσμικό μου ρόλο θα παρέμβω στο Υπ. Εργασίας για την επίλυση των ζητημάτων που έχουν προκύψει. Οι εργαζόμενοι είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, διότι οι επιχειρήσεις για να λειτουργούν σωστά και να αποδίδουν στηρίζονται στους εργαζομένους τους.

Στη συνέχεια ο κ. Παππάς επισκέφτηκε τον ΟΑΕΔ Ρόδου όπου συνομίλησε με την προϊσταμένη κ. Μ. Καραγιάννη και τους εργαζόμενους και ενημερώθηκε αρμοδίως για τα εργασιακά θέματα της περιοχής μας.

Ο κ. Παππάς θα μεταβεί την Παρασκευή στο Υπουργείο Εργασίας, όπου έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπ. Εργασίας κ. Κ. Χατζηδάκη προκειμένου να αναδείξει τα ζητήματα που συζητήθηκαν με την διοίκηση του ΕΚΡ και τον ΟΑΕΔ.

Επ’ ευκαιρία της επίσκεψης του στον ΟΑΕΔ Ρόδου ευχαρίστησε από καρδιάς τους υπηρεσιακούς γιατί όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας σήκωσαν επιτυχώς το βάρος του εργασιακού, αντιμετωπίζοντας με επαγγελματισμό όλα τα ζητήματα που προέκυπταν.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...