Γιάννης Παππάς: Ημέρα μνήμης και τιμής η 8η Μαΐου 1945

ΙΩΑΝΝΗΣ  ΠΑΠΠΑΣ :  «ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ Η 8η ΜΑΙΟΥ 1945»

-Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  Ιωάννης Παππάς παρέστη σήμερα στη Σύμη και παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 8η Μαΐου 1945. Στη συνέχεια προέβη στις εξής δηλώσεις:  

«Η 8η Μαΐου 1945 είναι μια ημέρα μνήμης και τιμής για όλους τους Δωδεκανήσιους, για όλους τους Έλληνες. Στο ακριτικό και ηρωικό  νησί της Σύμης υπεγράφη από τους Γερμανούς η παράδοση των νησιών της Δωδεκανήσου στις συμμαχικές δυνάμεις.

Με πολλή χαρά βρίσκομαι σήμερα στη Σύμη τιμώντας όλους τους προγόνους μας που θυσιάστηκαν για να μπορούμε εμείς σήμερα αν απολαμβάνουμε τα υπέρτατα αγαθά της Ελευθερίας και της Ειρήνης.

Σήμερα τιμούμε τους Ιερολοχίτες μας που εδώ στο Σύμη, πριν από 74 χρόνια ήταν παρόντες με επικεφαλής τον γενναίο τους αρχηγό, τον συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε και βίωσαν αυτήν την ιστορική στιγμή του τέλους της κατοχής των νησιών μας.

Η σημερινή ημέρα αποτελεί την αφετηρία  του δύσβατου δρόμου που οδήγησε μετά από δύο χρόνια, στην Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, που αποτελούσε προαιώνιο πόθο όλων των Δωδεκανησίων.

Αποτελεί επίσης εμβληματική ημέρα γιατί σαν σήμερα ηττήθηκε ο φασισμός που τόσα δεινά επέφερε στα φρικτά χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Οφείλουμε, όλοι εμείς,  να διδαχθούμε από τα λάθη του παρελθόντος και να μην επιτρέψουμε η ανθρωπότητα να ξαναζήσει τη φρίκη και την καταστροφή του πολέμου».

 

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Τα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Ρόδο, δεν ξεχάσαν την σημερινή επέτειο για τα 45 χρόνια απο την...
"Ανοίξαμε όλα τα μέτωπα κατά τη διάρκεια της θητείας μας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οι...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση θανάσιμου τραυματισμού 37χρονου έπειτα από συμπλοκή 4...
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Ε. Α. Υ. Ν. Δ. Αρ. Εγκρ....