Γιάννης Παππάς: Ανάσα για την κοινωνία και την οικονομία θα είναι οι πρώτες ημέρες κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ:   «ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»

-Η κυβέρνηση Σύριζα  ολοκληρώνει σε λίγους μήνες τη θητεία της και όλοι βιώνουμε με τον χειρότερο τρόπο τις συνέπειες της οικονομικής πολιτικής που εδώ και τέσσερα χρόνια ακολούθησαν οι κυβερνώντες. Μια οικονομική πολιτική που έχει ολέθρια αποτελέσματα και μιας και βρισκόμαστε λίγο πριν το άνοιγμα της φετινής τουριστικής περιόδου, η καθημερινή μου επικοινωνία και οι επαφές με τους ανθρώπους της αγοράς, της  οικονομίας, τους επιχειρηματίες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μισθωτούς (ιδιωτικού και δημόσιου τομέα) με οδηγεί στην ίδια συνισταμένη: ότι τα πράγματα στον οικονομικό τομέα είναι πολύ δύσκολα και το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει καμιά αισιοδοξία,καμμία προοπτική!

Καμιά προοπτική βελτίωσης στον οικονομικό τομέα, αλλά αποκαλύπτεται πως οι συνθήκες που παλεύουν για να επιβιώσουν όλοι, γίνονται συνεχώς και πιο δυσχερείς εξαιτίας των μέτρων του περιβόητου κυρίου Τσακαλώτου και της οικονομικής του πολιτικής εγκεκριμένης βέβαια απο τον Κ.Τσίπρα.

Θεωρώ απαραίτητο στο σημείο αυτό να κάνω μια αναδρομή και να θυμίσω πώς ήταν η κατάσταση όταν ανέλαβε την εξουσία ο κ. Τσίπρας στις αρχές του 2015. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ιούνιο του 2012, με κυβέρνηση Σαμαρά το χρέος της χώρας μας ανερχόταν σε 342 δισεκατομμύρια και δυόμιση χρόνια αργότερα (Δεκέμβριος 2014) το χρέος είχε υποχωρήσει στα 317 δισεκατομμύρια. Σήμερα το χρέος μας ανέρχεται σε 352 δισεκατομμύρια, έχοντας αυξηθεί αισθητά αν και ο κ. Τσίπρας διατυμπάνιζε ότι θα το κουρέψει. Όχι μόνο δεν το μείωσε αλλά το αύξησε. Ο Φ.Π.Α. στην εστίαση ήταν 23% και το κατέβασε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στο 13% δίνοντας έτσι ανάσα σε διακόσιες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, Ο κ. Τσίπρας και η Αριστερή του ,<<δήθεν φιλολαϊκή >> κυβέρνηση ανέβασε τον Φ.Π.Α. στο 24%. Και φυσικά δεν ήταν η μόνη αύξηση, το μόνο χαράτσι που επέβαλλαν οι ιδεοληπτικοί κυβερνώντες. Θυμίζω την αύξηση του φόρου στα ενοίκια, την αύξηση του φόρου φυσικών προσώπων, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που είχε ως αποτέλεσμα το στραγγαλισμό εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Εμείς οι Δωδεκανήσιοι, «χάσαμε» το προνόμιο που είχαμε ,Νησιωτικότητας,με τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. και αυτό οφείλεται στην κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος μείωσαν ήδη μια φορά το αφορολόγητο όριο και θα μειωθεί και άλλο στις αρχές του 2020 και οι μειώσεις αυτές θα προκαλέσουν φορολογική σφαγή.

Στο θέμα των συντάξεων οι κύριοι του Σύριζα βρήκαν μια τακτοποιημένη κατάσταση και το Ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα είχε πάρει «πιστοποιητικό βιωσιμότητας» για τις επόμενες δεκαετίες μέχρι το 2060 και με την υπογραφή της Κομισιόν. Τώρα καθυστερούν απίστευτα να εκδώσουν τις συνταξιοδοτικές αποφάσεις για να παρουσιάζουν πλασματικά πλεονάσματα τα οποία στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στις απλήρωτες νέες συντάξεις. Στο θέμα της ανεργίας, ένα μείζον εθνικό ζήτημα, καυχώνται για τη μείωση της, στηριζόμενοι επίσης σε πλαστά στοιχεία και αυτό το γνωρίζει όλη η κοινωνία μας και η αγορά. Επίσημα στοιχεία ανεργίας τέλη 2014 25,5% και τώρα ανεργία στο 19,5%, έξι μονάδες πιο κάτω. Με βάση αυτά τα στοιχεία θα περίμενε κανείς να έχουμε αύξηση του Α.Ε.Π και των ρυθμών ανάπτυξης. Όμως το Α.Ε.Π της πατρίδας μας είναι στα ίδια επίπεδα και η ανάπτυξη δεν έρχεται γιατί οι περισσότεροι νεοεισερχόμενοι στην εργασία είναι μερικώς απασχολούμενοι, με τετράωρα και δυο μέρες την εβδομάδα. Αυτό δεν είναι μείωση της ανεργίας αλλά φτωχοποίηση.

Εκεί που πραγματικά θλίβομαι είναι στον τομέα των επενδύσεων που αν οι κυβερνώντες είχαν άλλη στάση, η χώρα  μας θα μπορούσε να απογειωθεί  και να βελτιωθεί το βοιωτικό επίπεδο όλων. Αντίθετα οι καθεστωτικοι αριστεροί ,κομμουνιστες-καθεστωτικοί,που μας κυβερνούν, υπονομεύουν όλες τις μεγάλες επενδύσεις. Αναφέρω ενδεικτικά την επένδυση στο Ελληνικό, την Κασσιόπη, τις Σκουριές, τα Ελληνικά Πετρέλαια , τις επενδυσεις στο λιμάνι του Πειραιά κΙ βέβαια μα μην ξεχνάμε και την τεράστια επένδυση στα Αφάντου της Ρόδου!

Η χώρα μας δεν μπορεί να πληρώνει τις ιδεοληψίες και την ανικανότητα του Σύριζα. Χρειάζεται επενδύσεις και νέες δουλειές. Δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας χάνονται  μόνο στο Ελληνικό με αστείες δικαιολογίες και μόνο η επένδυση στο Ελληνικό είναι βέβαιο ότι θα δώσει τεράστια ώθηση στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Είμαι βέβαιος ότι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στον καίριο τομέα της οικονομίας θα αλλάξει τα πράγματα και θα οδηγήσει τη χώρα μας στο δρόμο της ανάπτυξης. 

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες της διακυβέρνησης της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι θα τεθεί σε εφαρμογή το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο.  Ποια θα είναι τα συγκεκριμένα μέτρα που θα εφαρμόσει από τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησης  η Νέα Δημοκρατία;

1. Μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% εντός δύο ετών.

2. Μείωση του φόρου επιχειρήσεων από το 28% στο 20%

3. Μείωση των κύριων εισφορών εντός τετραετίας από το 20% στο 15%

4. Μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στην εστίαση στο 13% απο το 24%

5. Στήριξη του Ελάχιστου Εγγυημένου εισοδήματος

6. Αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

7. Ενίσχυση 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση.

  1. Και βέβαια σοβαρή Εθνική Πολιτική για την Νησιωτικότητα και τους κατοίκους του Αιγαίου!

Το σχέδιο μας περνά μέσα από τη λογική των λιγότερων φόρων και εισφορών, σε πλήρη αντίθεση με την υπερφορολόγηση που βιώνουμε όλοι μας την τετραετία Σύριζα. Ένα σχέδιο που βασίζεται στην επενδύσεις που θα φέρουν νέες καλές πληρωμένες δουλειές, που θα φέρει αύξηση του δημόσιου πλούτου προκειμένου να επωφεληθούν  όλοι οι Έλληνες και κυρίως οι πιο αδύναμοι.  

Είμαι βέβαιος, ότι όποτε και να γίνουν οι εθνικές εκλογές η νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι σίγουρη και μάλιστα θα είναι νίκη με μεγάλη διαφορά. Η έλευση της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία και τα μέτρα που θα εφαρμόσουμε θα φέρουν την ανάπτυξη στη χώρα, θα βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής και κυρίως θα φέρουν την αισιοδοξία και το χαμόγελο στα πρόσωπα των Ελλήνων, θα διώξουν τη μιζέρια και τη θλίψη, μιζέρια που δυστυχώς επικράτησε τα τελευταία χρόνια και οδήγησε τα νιάτα της πατρίδας μας να ξενιτευτούν και να προσφέρουν τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τους μακριά από την πατρίδα τους.  Η μαύρη και απογοητευτική περίοδος του Σύριζα πρέπει και θα τερματιστεί.

Το Οφειλουμε πρώτα από όλα στα παιδιά μας 

Το Οφείλουμε και στους Γονείς μας για αυτά που μας παρέδωσαν και για αυτά που και εμείς οφείλουμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές!

Ελλάδα Ισχυρή,με Έλληνες και Ελληνίδες ξανά Πρωταγωνιστές

Στις Παγκόσμιες Εξελίξεις

Μπορούμε Αρκεί να το Θελήσουμε να το Πιστέψουμε και να το Πράξουμε!

Παππάς Κ.Ιωάννης 

π.Βουλευτής Δωδεκανήσου 

Στέλεχος Νέας Δημοκρατίας 

Οικονομολόγος 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...