Γιάννης Μαχαιρίδης: “Χρειάζεται πολιτική βούληση για την κατασκευή των έργων”

«Αν η νέα περιφερειακή αρχή Νοτίου Αιγαίου έχει την πολιτική βούληση, μπορεί το έργο του φράγματος Κρητηνίας να προχωρήσει» ξεκαθάρισε σήμερα στον ΠΑΛΜΟ ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, με αφορμή δηλώσεις του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, πως το έργο αν δεν ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, τότε δεν θα προχωρήσει.
Ο κ. Μαχαιρίδης εξήγησε ότι το έργο αυτό αποτέλεσε πρώτη προτεραιότητα για την πρώην περιφερειακή αρχή και εξέφρασε τη σιγουριά του πως θα ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, καθώς βρίσκεται πρώτο στη σειρά.
Σε περίπτωση ακόμη και μη ένταξης του έργου στο εν λόγω πρόγραμμα, ο κ. Μαχαιρίδης ξεκαθάρισε πως η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διαθέτει 25 εκατομμύρια ευρώ για τα Δωδεκάνησα στις τράπεζες, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το συγκεκριμένο έργο.
«Το έργο μπορεί να κατασκευαστεί με χρήματα της Περιφέρειας ακόμη και αν δεν ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, αρκεί να το θέλει η νέα περιφερειακή αρχή» υπογράμμισε ο κ. Μαχαιρίδης, ο οποίος έκανε γνωστό πως συνεχίζει προσωπικά τις προσπάθειές του και τις πιέσεις του για την ένταξη του έργου.

Σχετικά τώρα με την γέφυρα Κρεμαστής, ο κ. Μαχαιρίδης έκανε γνωστό πως ολόκληρος ο φάκελος του έργου εστάλη στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο τον ενέκρινε, τονίζοντας πως δεν κωλύεται η υπογραφή της σύμβασης για τη γέφυρα.
«Τώρα ξαφνικά έρχεται το ΠΕΧΩ Δωδεκανήσου και ζητά να γίνει άλλη περιβαλλοντική μελέτη για το συγκεκριμένο έργο, χωρίς να γνωρίζουμε τους πραγματικούς λόγους» τόνισε ο κ. Μαχαιρίδης.


Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου δεν παρέλειψε να ευχηθεί να απορροφηθούν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, τα χρήματα που άφησε η πρώην περιφερειακή αρχή στα ταμεία της.
Τέλος, όσον αφορά το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου, ο κ. Μαχαιρίδης υπογράμμισε πως η παράταξή του δεν θα δεχθεί τέτοιες καταστάσεις για να πρωταγωνιστήσουν κάποιοι και θα υπερασπιστεί το έργο της. «Ο κόσμος βαρέθηκε τις κοκορομαχίες. Εμείς θα κρατήσουμε μια στάση εποικοδομητική όταν έρχονται προς συζήτηση ουσιαστικές προτάσεις, που μπορούν να συζητηθούν» κατέληξε ο κ. Μαχαιρίδης.

palmos.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...