Γιάννης Θεμέλαρος: “Η υπεράσπιση του νησιού μου είναι πολύ μεγάλο βάρος για να το αφήσω σε πλάτες αδύναμων και χέρια ανεύθυνων”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Γιάννης Θεμέλαρος: “Η υπεράσπιση του νησιού μου είναι πολύ μεγάλο βάρος για να το αφήσω σε πλάτες αδύναμων και χέρια ανεύθυνων”

-“Πατριωτισμός είναι η αλήθεια, το θάρρος ανάληψης της ευθύνης και της λήψης αποφάσεων που αποσκοπούν σε λύσεις και όχι σε πολιτικές ή μικροπολιτικές σκοπιμότητες” τόνισε  Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δωδεκανήσου, στην κινητοποίηση της Λέρου για το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα

 

“Σήμερα  κάποιοι προσπαθούν να μονοπωλήσουν τον πατριωτισμό και την αγάπη προς το νησί μας. Αυτό το προνόμιο δεν πρόκειται να το χαρίσω σε κανέναν. Δεν το απεμπολώ, όπως δεν απεμπολώ και την υπεράσπιση της πατρίδας μου και του νησιού μου Είναι πολύ μεγάλο βάρος για το αφήσω σε πλάτες αδύναμων και σε χέρια ανεύθυνων, εκείνων που με δολιότητα και ψέμματα, προσπαθούν να βγάλουν από πάνω τους την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της Λέρου”.

Αυτό τόνισε μεταξύ των άλλων ο  Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δωδεκανήσου, Γιάννης Θεμέλαρος, στην ομιλία του στη σημερινή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη Λέρο, για το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι “τα κροκοδείλια δάκρυα αυτών που έσυραν τη Λέρο στο σημερινό της χάλι, δεν μπορούν να ξεπλύνουν την ντροπή των αποφάσεων που πήραν το 2015 και σε συμφωνία με την προηγούμενη κυβέρνηση, δημιούργησαν το hot spot στη Λέρο” την οποία απόφαση κατονόμασε ως “απαρχή του κακού”. Σημείωσε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παραμένει σταθερή στον αγώνα για την προάσπιση όλων ανεξαιρέτως των νησιών της.

“Για μας προέχει η αποσυμφόρηση όλων των νησιών που μέχρι σήμερα έχουν σηκώσει βάρος που δεν τους αναλογεί. Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις και τώρα που η αποσυμφόρηση ανακοινώθηκε κάποιοι ξανάγιναν “επαναστάτες”, από πρόθυμοι με ανταλλάγματα που ήταν μέχρι χθες” ανέφερε.

Παράλληλα, απεκατέστησε την αλήθεια σχετικά με τη Βίλα “Άρτεμι”, λέγοντας πως ψευδώς ο Δήμαρχος Λέρου ισχυρίζεται ότι η Περιφέρεια χρηματοδότησε με 50.000 € τη δημιουργία δομής για τους μετανάστες στη Λέρο.

“Είναι ψέμα. Άλλο ένα ξεδιάντροπο ψέμα. Καμία δομή δεν φτιάξαμε. Αν εννοούν τη Βίλα “Άρτεμις”, γι αυτήν η δική μας Περιφερειακή Αρχή βρήκε όταν ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2014, προγραμματική σύμβαση που είχε υπογραφεί στις 21 Μαρτίου 2014 , από τον τότε Περιφερειάρχη, Γιάννη Μαχαιρίδη και τον Διοικητή του Κ.Θ. - Κ.Υ. Λέρου”, ανέφερε ο Γιάννης Θεμέλαρος και κατέληξε λέγοντας ότι “πατριωτισμός είναι η αλήθεια, το θάρρος ανάληψης της ευθύνης και της λήψης αποφάσεων που αποσκοπούν σε λύσεις και όχι σε πολιτικές ή μικροπολιτικές σκοπιμότητες”.

 

Ολόκληρη ο ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη έχει ως εξής:

 

“Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες.

βρίσκομαι και σήμερα παρών, όπως πάντα, στον αγώνα των συμπατριωτών να πάρουν πίσω το νησί τους. Πολύ περισσότερο σήμερα που κάποιοι προσπαθούν να μονοπωλήσουν τον πατριωτισμό και την αγάπη προς το νησί μας. Αυτό το προνόμιο δεν πρόκειται να το χαρίσω σε κανέναν.

Δεν το απεμπολώ, όπως δεν απεμπολώ και την υπεράσπιση της πατρίδας μου και του νησιού μου Είναι πολύ μεγάλο βάρος για το αφήσω σε πλάτες αδύναμων και σε χέρια ανεύθυνων, εκείνων που με δολιότητα και ψέμματα, προσπαθούν να βγάλουν από πάνω τους την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της Λέρου.

Τα κροκοδείλια δάκρυα αυτών που έσυραν τη Λέρο στο σημερινό της χάλι, δεν μπορούν να ξεπλύνουν την ντροπή των αποφάσεων που πήραν το 2015 και σε συμφωνία με την προηγούμενη κυβέρνηση, δημιούργησαν το hot spot στη Λέρο. Αυτή είναι η αιτία και η απαρχή του κακού. Αλλά γι αυτό δεν έχουμε ακούσει καμία λέξη αυτοκριτικής από τον Δήμαρχο. Καμία οφειλόμενη συγνώμη προς τους νησιώτες

Σε αντίθεση με αυτούς, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αυτήν που κατηγορεί ο Δήμαρχος, λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς εντολές από κομματικά γραφεία και επιτελεία.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παραμένει σταθερή στον αγώνα για την προάσπιση των νησιών, ΟΛΩΝ των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Για μας προέχει η αποσυμφόρηση όλων των νησιών που μέχρι σήμερα έχουν σηκώσει βάρος που δεν τους αναλογεί. Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις και τώρα που η αποσυμφόρηση ανακοινώθηκε κάποιοι ξανάγιναν “επαναστάτες” από πρόθυμοι με ανταλλάγματα που ήταν μέχρι χθες.

Ο στόχος της αποσυμφόρησης κερδίζεται υπεύθυνα μέρα-μέρα. 

Και με την ευκαιρία θέλω να σας πω και αυτό:

Οι καθ΄ 'εξιν ψεύτες, μέσα σε όλα τα ψέμματα που έχουν πει για να επιτεθούν κατά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, είναι και το ότι διαθέσαμε 50.000 ευρώ για να δημιουργηθεί δομή για μετανάστες.

Είναι ψέμα. Άλλο ένα ξεδιάντροπο ψέμα. Καμία δομή δεν φτιάξαμε. Αν εννοούν τη Βίλα “Άρτεμις”, γι αυτήν η δική μας Περιφερειακή Αρχή βρήκε όταν ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2014, προγραμματική σύμβαση που είχε υπογραφεί στις 21 Μαρτίου 2014 , από τον τότε Περιφερειάρχη, Γιάννη Μαχαιρίδη και τον Διοικητή του Κ.Θ. - Κ.Υ. Λέρου.

Γιατί ο Δήμαρχος, στις δημόσιες δηλώσεις του υποστηρίζει ένα τέτοιο ψέμα, όταν ξέρει ποια είναι η αλήθεια; Οσο προσπαθεί να μετακυλήσει σε άλλους τις δικές του ευθύνες, χτυπάει σε τείχος.

 

Σας λέω λοιπόν ότι αυτή η Περιφερειακή Αρχή δεν πρόκειται να υποκύψει στις επιθέσεις εναντίον της.

 

Τα μεγάλα προβλήματα, οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας, απαιτούν αλήθειες και καθαρές λύσεις. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για την αποσυμφόρηση της Λέρου και των άλλων νησιών μας, με την κατανομή των μεταναστών σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Γι αυτόν τον στόχο πρέπει όλοι να συστρατευθούμε και να επιμείνουμε στη μοναδική ρεαλιστική λύση για τα νησιά μας που σηκώνουν τα τελευταία χρόνια ένα δυσβάσταχτο βάρος που δεν τους αναλογεί.

Σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του κι όχι να τις αποποιείται επιτιθέμενος σε άλλους. Η ανευθυνότητα, τα ψέματα και ο λαϊκισμός δεν είναι πατριωτισμός.

 Πατριωτισμός είναι η αλήθεια, το θάρρος ανάληψης της ευθύνης και της λήψης αποφάσεων που αποσκοπούν σε λύσεις και όχι σε πολιτικές ή μικροπολιτικές σκοπιμότητες”.

 

 

 

Το Γραφείο Τύπου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...