Γιάννης Γαλουζής «Η Κάλυμνος ενεργοποιεί όλες τις δυνάμεις της διασποράς»

«Συνάντηση Δημάρχου Καλυμνίων με Δήμαρχο Τάρπον Σπρινγκς και Προέδρους Ενώσεων Καλυμνίων Αττικής και Ρόδου»

-Γιάννης Γαλουζής «Η Κάλυμνος ενεργοποιεί όλες τις δυνάμεις της διασποράς»

Σε κλίμα αγαστής συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Μ. Δευτέρα στο γραφείο του Δημάρχου κ. Γιάννη Γαλουζή, συνάντηση του ιδίου, με τον Καλύμνιο Δήμαρχο Τάρπον Σπρινγκς, κ. Χρυσόστομο Αλαχούζο και τους Προέδρους των Ενώσεων Καλυμνίων Αττικής κ. Δημήτρη Καλλικάτζαρο και Ρόδου, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο με την παράταξή του, κ. Μαρία Βάλλα.

Στη συνάντηση, τονίσθηκε η εμπιστοσύνη που αναπτύχθηκε μεταξύ της Δημοτικής αρχής και των Καλυμνίων της διασποράς, η ενεργοποίηση των δυνάμεων και η συνεργασία σε πολλά επίπεδα μεταξύ τους,  με αποτέλεσμα την προώθηση έργων υποδομής και ανάπτυξης για το νησί. Οι εκπρόσωποι των απανταχού Καλυμνίων που συμμετείχαν στη συνάντηση, ευχαρίστησαν τον κ. Γαλουζή για την εμπιστοσύνη, την ανοιχτή επικοινωνία και τις πρωτοβουλίες που τους έδωσε, ώστε να αξιοποιηθούν ευκαιρίες  για την ιδιαίτερη πατρίδα και τόνισαν ότι, αυτού του είδους η συνεργασία, δεν συνέβη ποτέ άλλοτε. Προς επιστέγαση,  «έδωσαν τα χέρια»  για το ότι αυτό, θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τους προσκεκλημένους του,  επισκέφθηκαν τα αναπτυξιακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την εποχή και συγκεκριμένα, το μπρούτζινο άγαλμα του Σφουγγαρά (σήμα κατατεθέν για την Κάλυμνο) στη Νέα Μαρίνα, το πλακόστρωτο μεγάλης έκτασης που ολοκληρώνεται στη συγκεκριμένη περιοχή, τον Βρεφονηπιακό Σταθμό που επίσης προχωρά, τις εγκαταστάσεις, όπου θα στεγαστεί το Πρόγραμμα ΤΟΜΥ (Ομάδες Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας) και το πρώην Καρπάθιο Δημοτικό  Σχολείο, ένα επιβλητικό κτίριο, που ολοκληρώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, προκειμένου να μεταστεγαστούν οι Μαθητές του 1ου Δημοτικού, όπου στεγάζεται η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, για το ότι, παρά τις δύσκολες εποχές, το νησί της Καλύμνου, έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε ένα απέραντο εργοτάξιο, όπου, με την ολοκλήρωση των έργων, θα αλλάξει ουσιαστικά η καθημερινότητα των πολιτών του νησιού.

Να σημειωθεί τέλος ότι, το νησί, ήδη έχει γεμίσει από Καλύμνιους της διασποράς, αναρριχητές και επισκέπτες από άλλα μέρη του κόσμου, ενόψει της Μεγάλης Παρασκευής και του Πάσχα, που στην Κάλυμνο, εορτάζεται με εντελώς διαφορετικά έθιμα από την υπόλοιπη Ελλάδα.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...