Γεώργιος Παλαπουγιούκ: Νοιώθω ντροπιασμένος απο τις βίαιες επιθέσεις κατά προσφύγων στη Λέρο

Δελτίο τύπου 5 Μαΐου 2017 -Με λύπη μου πληροφορήθηκα τα τελευταία ειδεχθή και βίαια χτυπήματα εις βάρος μεταναστών στο νησί μου τη Λέρο.

Με βρίσκουν εξοργισμένο , αηδιασμένο και βαθύτατα ντροπιασμένο.

Είναι αδιανόητο να υπάρχουν συμπατριώτες μας , πολίτες αυτής της χώρας με τα βαθιά ιδανικά , που ενεργούν με αυτή την απαράδεκτη λογική.

Προσωπικά καταδικάζω σε όλους τους τόνους ανάλογα περιστατικά και ευελπιστώ να επικρατήσει η λογική και να σταματήσει το φαινόμενο βίας σε βάρος ανθρώπων που έχουν την ανάγκη μας.

Μην ξεχνούν κάποιοι ότι η ανθρωπιά των Ελλήνων πήγαζε και πηγάζει μέσα από την κοινωνική αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό .

Οι πρόγονοί μας, μας έμαθαν ότι αυτοί που μπορούν να ζήσουν μακριά από την κοινωνία μπορούν να είναι είτε θεοί είτε θηρία . Οι μετανάστες αναζητούν μια νέα κοινωνία και σίγουρα οι πρωτεργάτες αυτής τις αθλιότητας δεν είναι θεοί...είναι άγρια θηρία.

Καλώ τους συμπατριώτες μου να απομονώσουν και να περιθωριοποιήσουν ΄΄ανθρώπους΄΄ που διακατέχονται από τέτοιου είδους ένστικτα και πρακτικές .

Σήμερα έχουν στόχο τους μετάνάστες ίσως αύριο και έναν από μας , γιατί πολύ απλά κάτι άλλο δεν θα εγκρίνουν , γιατί πολύ απλά θα πρέπει να βρούν κάτι άλλο για να ξεσπάσουν τα ταπεινά τους ένστικτα .

Η χώρα μας , μέσα στα τόσα προβλήματά της , στάθηκε αρωγός και λαμπρός φάρος για όλη την Ευρώπη στον τρόπο που αντιμετώπισε το μεταναστευτικό ζήτημα .

Όχι γιατί έδωσε πολλά αλλά γιατί έδειξε καρδιά απέναντι σ'αυτό το ατελείωτο καραβάνι ψυχών.

Ως λαός πετύχαμε πολλά και κρατηθήκαμε , με ελάχιστες εξαιρέσεις , μακριά από ρατσιστικές και φασιστικές ενέργειες που ανήκουν σε άλλες εποχές και που προδίδουν ότι καλό και ότι ωραίο έχει μέσα του ο Έλληνας .

Γεώργιος Κων. Παλαπουγιούκ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου

Ανεξάρτητοι Έλληνες - Πάνος Καμμένος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...