Γεωγραφία VS Εκλογές ΤΕΕ - του Ιάκωβου Γρύλλη, πρώην προέδρου του ΤΕΕ Δωδεκανήσου

Απο τη σελίδα του Ιάκωβου Γρύλλη, στο facebook:

Γεωγραφία VS Εκλογές ΤΕΕ

( Η Κάσος ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Καρπάθου-Ηρωικής Νήσου Κάσου)

Το πιο πιθανό για όποιον διαβάσει τον τίτλο του post είναι να αναρωτηθεί πως σχετίζεται η γεωγραφία με μία εκλογική διαδικασία.
Ας τα πάρουμε λοιπόν από την αρχή….

Σύμφωνα με την «Προκήρυξη εκλογών και πρόσκληση για την υποβολή υποψηφιοτήτων» που έγινε από τον πρόεδρο του ΤΕΕ Στασινό Γιώργο στις 1.8.2019 «Κάθε Μέλος ψηφίζει στην έδρα του τ. νομού (Περιφερειακή Ενότητα) όπου βρίσκεται την ημέρα των εκλογών […]

Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε πως για πρώτη φορά, δεν προβλέπεται η ύπαρξη κάλπης στις επικείμενες εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2019 στην Κάρπαθο με το επιχείρημα ότι δεν συγκεντρώνεται ο αριθμός των 25 μηχανικών στην Περιφερειακή Ενότητα , όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία .

Μετά από αναλυτική διερεύνηση του μητρώου των μελών διαπιστώσαμε ότι στην ΠΕ Καρπάθου Κάσου υπάρχουν 27 μέλη. Προφανώς δεν μετρήθηκε η συνάδελφος που βρίσκεται στην Κάσο και κατά πάσα πιθανότητα ένας συνάδελφος που δήλωσε διεύθυνση Απέρι Καρπάθου και όχι Κάρπαθος

Ας δούμε τι πρέπει να κάνουν οι συνάδελφοι από την Κάρπαθο εάν θέλουν «ντε και καλά» να ψηφίσουν σε εκλογικό τμήμα της Ρόδου . Για να έρθουν στην Ρόδο έχουν δύο επιλογές ή Σάββατο 2.11.19 αεροπορικώς ή με το Πρέβελης στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής (εάν δεν έχει τρακάρει κάπου ενδιάμεσα όπως χθες στη Σητεία). Για να επιστρέψουν Κάρπαθο μπορούν να φύγουν την Τρίτη 5.11.19 αεροπορικώς ή την Τετάρτη 6.11.19 ακτοπλοϊκώς.

Ενώ λοιπόν εδώ και 25 μέρες έχουμε ενημερώσει τον πρόεδρο του ΤΕΕ Στασινό Γιώργο και την αρμόδια υπηρεσία για το προφανές λάθος, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, εκλογικό τμήμα στην Κάρπαθο δεν διαφαίνεται να στηθεί, απαξιώνοντας πλήρως τους συναδέλφους που ζουν εκεί και το θεσμό τον ίδιο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις εκλογές του 2016 ψήφισαν 23 συνάδελφοι στην Κάρπαθο.

Φυσικά, εάν πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής του ΤΕΕ Καρπάθου ήταν κάποιος φιλικά προσκείμενος στη ΔΚΜ θα είχαν κινήσει γη και ουρανό για να βρουν λύση. Έλα όμως που ο πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής ΤΕΕ Καρπάθου, Νίκος Μπερτζουάνης, τιμά με τη συμμετοχή του το ψηφοδέλτιο της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ.

Ενώ λοιπόν ο πρόεδρος Στασινός αδυνατεί για την επίλυση πρακτικού προβλήματος «του οίκου μας», μετέχει για επικοινωνιακούς λόγους σε σύσκεψη που αφορά πρόβλημα υποστελέχωσης της ΥΔΟΜ Καρπάθου. Επειδή όμως θέλω να είμαι και δίκαιος, ένα ελαφρυντικό που δίνω στον αγαπημένο μας πρόεδρο, είναι ότι με την ιδιότητα του τεχνικού συμβούλου του Άδωνι για το Ελληνικό έχει βεβαρημένο πρόγραμμα την τρέχουσα περίοδο, για να ασχοληθεί με την κάλπη της Καρπάθου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...