Γέμισε με ξύλα η παραλία της Λάμπης στην Πάτμο!

Από χθες γέμισε η θάλασσα της παραλίας της Λάμπης από εκατοντάδες κυβικά ξύλων τα οποία προήλθαν από πιθανολογούμενο ναυάγιο σε φορτηγό μεταφοράς ξυλείας από ή προς τα τουρκικά παράλια.
Από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτό,δεκάδες κάτοικοι με κάθε μέσον κατέφθασαν στην περιοχή και άρχισαν να συγκεντρώνουν και να μεταφέρουν τα ξύλα τα οποία μπορεί να χρησιμoποιηθούν ποικιλοτρόπως. Εκτός από την Πάτμο κατέφθασαν από Αρκιούς και Κάλυμνο.

Από την πρώτη στιγμή αποτέλεσε μεγάλο πρόβλημα στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και ευτύχημα αποτέλεσε το γεγονός ότι η διεύθυνση του ανέμου οδήγησε ένα μέρος της στους κόλπους της  βορειοανατολικής Πάτμου . Η προσπάθεια μεγάλη για να τα ανελκύσουν από τη θάλασσα , να τα φορτώσουν σε σκάφη, να τα βγάλουν στην παραλία και στη συνέχεια να τα τοποθετήσουν στα αυτοκίνητα.
Η ξυλεία ήταν Σουηδική και κομμένη σε τάβλες για εμπόριο και  έγραφαν  Roumania.XILA-LAMBI
Δεν είναι η πρώτη φορά που ξυλεία βγαίνει στις παραλίες της Πάτμου αλλά όχι σε τόσο μεγάλη ποσότητα. Υπολογίζεται πάνω από 800 κ.μ.
Θύμα του εντοπισμού ποσότητας ξύλων έπεσε ο συμπατριώτης μας Σώζων Γαμπιεράκης ο οποίος θέλοντας να έχει πρόσβαση στη θάλασσα από δύσβατο σημείο στον κόκκινο κάβο γλίστρησε και έπεσε από αρκετό ύψος με αποτέλεσμα να υποστεί πολλά κατάγματα στα πλευρά, στα πόδια και κακώσεις στo  κεφάλι.  Μεταφέρθηκε στο Κέντρο υγείας Αφού του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες διεκομίστηκε με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στη Ρόδο.

Του έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και δεν διατρέχει κίνδυνο.
ΠΗΓΗ: Patmostimes

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Φώτης Χατζηδιάκος: Κάποιοι έκτισαν καριέρες πατώντας πάνω σε μια τραγωδία – Το μυαλό μας παραμένει...
Ομόφωνα το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Κω αποφάσισε οτι είναι αθώοι για όλες τις κατηγορίες που...
Ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε σήμερα ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης,...
Ανακοινώσεις Τύπου Γιώργος Αμυράς: «Δε θα επιτραπεί το κυνήγι ελαφιών στη Ρόδο»   3...