Γάκης προς Μπενέτο: Μπορείς να φέρεις την ανατροπή στο Νότιο Αιγαίο!

Χαιρετισμός του βουλευτή  Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Γάκη, στην παρουσίαση της Ιδρυτικής διακήρυξης της περιφερειακής παράταξης «ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ».
***
«Αγαπητές φίλες και φίλοι, αγαπητέ  Μπενέτο,
Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα. Ωρα μεγάλης ευθύνης. Απευθυνόμαστε στους συμπολίτες μας σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τους νησιώτες και για τη χώρα.

Η σημερινή κατάσταση προέκυψε από τις καταστροφικές αντιλαϊκές και αντεθνικές μεθοδεύσεις των μνημονιακών πολιτικών που κυριάρχησαν απέναντι σε κάθε λογική και στην κοινωνική πραγματικότητα. Αυτές, δημιούργησαν στην χώρα καταστάσεις οικονομικής εξαθλίωσης, μεγέθυναν την κοινωνική αδικία, υποβάθμισαν τη ζωή στη νησιωτική Ελλάδα και εξανέμισαν κάθε προσδοκία για μια καλύτερη ζωή.

Μεγάλο θύμα αυτών των νεοφιλελεύθερων  πολιτικών είναι και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Η κυβέρνηση απέτυχε στην περιφέρεια παταγωδώς!

Οι πολιτικές της, οδήγησαν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στο όνομα μιας δήθεν αξιοποίησης, παραχωρώντας το φυσικό περιβάλλον, τουριστικά ακίνητα, χώρους πολιτισμού και τις κοινωνικές υπηρεσίες στην ιδιωτική κερδοσκοπία. «Στραγγάλισαν» τακοινωνικά δικαιώματα, αδιαφορώντας για τα κεκτημένα της δημοκρατίας: Την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη... Πλήττοντας τους εργαζόμενους και όλες τις κοινωνικές ομάδες στην πόλη και στην ύπαιθρο, στα μικρά ακριτικά νησιά.

Και αυτό είναι το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών:

Ιδιωτικοποίηση των πάντων με αδρανοποιημένη την περιφέρεια; ή ανασυγκρότηση του αυτοδιοικητικού χώρου  που να λειτουργεί με ένα συλλογικό / συμμετοχικό μοντέλο αξιοποιώντας τα τοπικά αναπτυξιακά πλεονεκτήματα;

Και η απάντηση στο καταστροφικό μνημονιακό μείγμα σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική και βρίσκεται στο τρίπτυχο: ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Αντιστεκόμαστε σε κάθε μορφή αποκλεισμού και απομόνωσης.

Δίνουμε λύσεις στα προβλήματα της περιφέρειας με επενδύσεις, αναπτυξιακό πρόγραμμαόραμα, με δράσεις που να σέβονται τη νησιωτική ιδιαιτερότητα, τον πολίτη

Διαμορφώνουμε ΜΑΖΙ ένα νέο μοντέλο περιφερειακής πολιτικής

Φίλες και φίλοι,

Οι εκλογές του Μαΐου 2014 είναι μια πολιτική – αυτοδιοικητική μάχη για την ελπίδα και την αλλαγή.

Σε αυτή τη συγκυρία θα πάμε με αισιοδοξία και έμπνευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ, αλλά χωρίς κανένα εφησυχασμό. Η μάχη αυτή θα είναι δύσκολη και γι’ αυτό θα χρειαστεί να τη δώσουμε με συλλογικότητα, με την αίσθηση της ευθύνης που μας αναλογεί, με γενικό προσκλητήριο στα νησιωτικά κοινωνικά στρώματα, σε όλες τις γενιές των πολιτών. Και στη μάχη αυτή, κανείς δεν περισσεύει.

***

Οι περιφέρειες, σαν αυτοδιοικητική δομή είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για την ανάπτυξη.

Αυτές θα πρέπει να σχεδιάσουν ένα άλλο μοντέλο διοίκησης, ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης για τον τόπο τους, στη βάση της συμμετοχής, του κοινωνικού έλεγχου, της αειφόρας ανάπτυξης, όπως ακριβώς απαιτούν οι συνθήκες και οραματίζονται οι πολίτες.

Και σε αυτό το στόχο είμαστε σίγουροι ότι στο πρόσωπο του ΜΠΕΝΕΤΟΥ βρήκαμε τον ιδανικό συνοδοιπόρο. Ο ίδιος, με την 30χρονη  σχεδόν αυτοδιοικητική του εμπειρία θα δώσει νέα ΩΘΗΣΗ στο Νότιο ΑΙΓΑΙΟ.

Είναι αυτός, που με επιμονή διατήρησε το νησιώτικο χρώμα των Λειψών και με την αγωνιστικότητα του, κατάφερε να διατηρεί ζωντανές τις κοινωνικές δομές της παιδείας, της υγείας και της πρόνοιας στο νησί. Είναι ο δήμαρχος που υπερασπίζεται με πάθος το δημόσιο χαρακτήρα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και του μεταφορικού ισοδύναμου. Την ίδια εκτίμηση χαίρει σε όλη τη Δωδεκάνησο, σε όλη τη χώρα.

Ειμαστε σίγουροι οτι την ίδια επιτυχημένη διαδρομή θα διανύσει και στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ του ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Αυτό ομως απαιτεί απο όλους μας ΑΓΩΝΑ ΑΓΩΝΑ ΑΓΩΝΑ.

Καλή επιτυχία φίλε Μπενέτο.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...