Β ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου: Το νέο Νοσοκομείο Καρπάθου ξεκινά ως...Κέντρο Υγείας και θα μετεξελιχθεί σε Νοσοκομείο!,..

Αγ. Ιωάννης Ρέντης, 25-06-2020-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Γ.Ν. ΚΑΡΠΑΘΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΚΑΡΠΑΘΙΟΣ»

- Από το γραφείο του διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστου Ροϊλού, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου:

 

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων στον τύπο και δημοσιεύσεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κρίνουμε σκόπιμο να κάνουμε ορισμένες διευκρινίσεις για τη λειτουργία του Γ.Ν. Καρπάθου, προκειμένου να ενημερωθούν σωστά και πλήρως οι πολίτες του νησιού.

Μέχρι σήμερα οι υγειονομικές ανάγκες του νησιού καλύπτονται από το Κέντρο Υγείας Καρπάθου, το οποίο στελεχώνεται από τριάντα έξι άτομα, που υπάγονται στην 2η Υ.ΠΕ. και δύο διασώστες που υπάγονται στο ΕΚΑΒ. Πιο αναλυτικά, στο Κ.Υ. Καρπάθου υπηρετούν δώδεκα ιατροί, δέκα υπάλληλοι νοσηλευτικής κατεύθυνσης και δεκατέσσερις υπάλληλοι λοιπών κλάδων.

Τον επόμενο μήνα δύναται να ξεκινήσει η λειτουργία του Γ.Ν. Καρπάθου. Το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Καρπάθου θα ενταχθεί στο νοσοκομείο άμεσα με την έκδοση διαπιστωτικής πράξης.

Πέραν του ήδη υπάρχοντος προσωπικού και προκειμένου να διασφαλιστεί η επαρκής στελέχωση και η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, είμαστε σε διαδικασία πρόσληψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού, όπως επίσης και πρόσληψης τουλάχιστον είκοσι δύο υπαλλήλων, λοιπού επικουρικού προσωπικού, μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.).

Έχουν ήδη προκηρυχθεί δεκατρείς θέσεις ιατρών Ε.Σ.Υ. για οκτώ ειδικότητες από τις 11.02.2020. Δεν έχουν υποβληθεί υποψηφιότητες σε οκτώ  από αυτές τις θέσεις και κατά συνέπεια θεωρούνται άγονες. Οι θέσεις αυτές θα επαναπροκηρυχθούν. Για τις υπόλοιπες πέντε θέσεις, η διαδικασία κρίσεως των ιατρών βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουλίου. Η διαδικασία πρόσληψης του λοιπού επικουρικού προσωπικού έχει ολοκληρωθεί και θα υπογραφούν οι συμβάσεις αμέσως μετά την έκδοση της Διαπιστωτικής Πράξης  μεταφοράς του προσωπικού του Κ.Υ. Καρπάθου στο Νοσοκομείο.

Επίσης, το Υπουργείο Υγείας προκηρύσσει άμεσα τη θέση Διοικητή του Νοσοκομείου ώστε να συγκροτηθεί κατόπιν το Διοικητικό Συμβούλιο και να καταρτιστεί ο προϋπολογισμός αυτού.

Στις 04-03-2020 έγινε η διοικητική παραλαβή προς χρήση του νοσοκομείου. Τις επόμενες ημέρες, 1 και 2 Ιουλίου, έχει προγραμματιστεί από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (φορέας υλοποίησης του έργου), παρουσία της αναδόχου του έργου εταιρίας ΙΝΤΡΑΚΑΤ, η διενέργεια της οριστικής (τεχνικής) παραλαβής του έργου, όπου και θα παραστούν ο Υποδιοικητής της 2ης Υ.ΠΕ., κ. Π. Αλεβίζος και ο Διευθυντής της Ενιαίας Τεχνικής Υπηρεσίας της 2ης ΥΠΕ..

Όσον αφορά τα συστήματα αυτοματισμού και λειτουργιών του Νοσοκομείου έχει ανατεθεί σε εξωτερικούς αναδόχους η τεχνική τους υποστήριξη. Από 1η Ιουλίου 2020, εκκινεί η πλήρης τεχνική υποστήριξη των Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων καθώς και η ευθύνη λειτουργίας και η μηνιαία συντήρηση των δύο ανελκυστήρων. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες ανάθεσης έργου για την ετήσια συντήρηση των κεντρικών ψυκτικών μονάδων, του ελέγχου λειτουργίας και της ετήσιας συντήρησης των συστημάτων επεξεργασίας νερού και του ελέγχου λειτουργίας και της συντήρησης του βιολογικού καθαρισμού λυμάτων.

Επιπλέον, προχωρούν οι διαδικασίες χορήγησης από την Εθνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) της άδειας λειτουργίας των ακτινολογικών εργαστηρίων (ακτινολογικό, ακτινοσκοπικό) κι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εκδοθεί από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου το πιστοποιητικό πυροπροστασίας του νέου Νοσοκομείου. Και οι δύο διαδικασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Ιουνίου 2020.

Μέσω ΕΣΠΑ, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ολοκληρώνει διαγωνισμό και έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα παραληφθεί από το ΓΝ Καρπάθου ένα ασθενοφόρο όχημα για την κάλυψη των αναγκών του.

Στόχος του Υπουργείου Υγείας και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι η άμεση εκκίνηση λειτουργίας του ΓΝ Καρπάθου και η συνεχής ενίσχυσή του ώστε να ανταποκριθεί με πληρότητα και επάρκεια στις ανάγκες των κατοίκων της Καρπάθου  αλλά και των γύρω νησιών προσφέροντας ολοκληρωμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Τηρούμε στο ακέραιο τη δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη λειτουργία ενός σύγχρονου λειτουργικού Νοσοκομείου στην Κάρπαθο.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...