Β. Καλοπήτας: Το ΠΑΣΟΚ θα θέσει τις βάσεις για μια δυνατή νησιωτική Ελλάδα με ισχυρή οικονομία

Β. Καλοπήτας: Το ΠΑΣΟΚ θα θέσει τις βάσεις για μια δυνατή νησιωτική Ελλάδα με ισχυρή οικονομία

- Υποδεχόμαστε σήμερα ξανά στα Δωδεκάνησα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη σε μια ιδιαίτερη συγκυρία που τα νησιά μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ τη στήριξη του κεντρικού κράτους και αποτελεί εθνική ανάγκη η διαμόρφωση νησιωτικής πολιτικής.

Η επίσκεψη του προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη, αυτή την φορά στην Κω και στην Κάλυμνο, αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τη νησιωτική Ελλάδα που τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσαν, οδηγώντας την στη δεινή θέση που βρίσκεται σήμερα, αγνοώντας συστηματικά τη ρήτρα νησιωτικότητας η οποία κατοχυρώθηκε με τη συνταγματική αναθεώρηση του 2001 επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός και ιστορικά αποδεδειγμένο πως το ΠΑΣΟΚ καθιέρωσε πολιτικές αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο των νησιών μας και του Αιγαίου Πελάγους, μεταξύ των οποίων τη θεσμοθέτηση μειωμένων κατά 30% συντελεστών Φ.Π.Α. στα Δωδεκάνησα, την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τη δημιουργία νοσοκομείων στα μεγάλα νησιά και τη δημιουργία δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στα μικρότερα, την καθιέρωση της τηλεϊατρικής, την μεταφορά αρμοδιοτήτων σε νησιωτικούς δήμους και περιφέρειες, τη δημιουργία λιμανιών, αεροδρομίων, ελικοδρομίων, και είναι το ΠΑΣΟΚ εκείνο που θα κληθεί να δώσει ξανά φωνή και δύναμη στους νησιώτες.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής της νέας εποχής θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό και οραματικό προγραμματικό πλαίσιο που θα θέτει τις βάσεις για μια δυνατή νησιωτική Ελλάδα με ισχυρή οικονομία, μακριά από στείρες και τοξικές αντιπαραθέσεις.

Επικεντρωμένοι στο σχέδιό μας για την οικοδόμηση της Ελλάδας σε γερές βάσεις, αφήνοντας τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να εξαντλούνται σε αντιπαραγωγικές κόντρες μεταξύ τους για να συντηρήσουν συγκρούσεις που εξυπηρετούν μόνον μικροπολιτικές τακτικές, θα παρουσιάσουμε την σοσιαλδημοκρατική πρόταση που θα απαντά στα προβλήματα και στις αγωνίες της νησιωτικής Ελλάδας.

Εμείς έχουμε επιλέξει τον δρόμο της υπευθυνότητας και της συνέπειας, αναγνωρίζοντας το βάρος της ευθύνης που μας αναλογεί για να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς στη χώρα, παρουσιάζοντας ουσιαστικές πολιτικές προτάσεις. 

Το ΠΑΣΟΚ δεν ακολούθησε ποτέ το δρόμο του λαϊκισμού, ήταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Ο ρόλος μας είναι να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία και όχι αρεστοί, και χρήσιμοι θα είμαστε όταν θα ισχυροποιήσουμε τη θέση μας για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε τις προτάσεις μας και όχι για να αποτελέσουμε βολικό συμπλήρωμα, όπως κάποιοι ονειρεύονται.

Με πρόγραμμα ρεαλιστικό προχωράμε μπροστά, για την Ελλάδα της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής αξιοπρέπειας και της προοπτικής όλων των Ελλήνων, με τη δύναμη των χιλιάδων ανθρώπων που μας εμπιστεύτηκαν και που εναπόθεσαν ξανά τις ελπίδες τους στο ΠΑΣΟΚ και στη σοσιαλδημοκρατία.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...