Β. Καλοπήτας: Οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης πίσω από την πλήρη απαξίωση του Νοσοκομείου της Ρόδου!

Β. Καλοπήτας: Οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης πίσω από την πλήρη απαξίωση του Νοσοκομείου της Ρόδου!

-Η σταδιακή απαξίωση του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου της Ρόδου από την κυβέρνηση της ΝΔ, μόνο τυχαία δεν είναι με απώτερο στόχο να ευνοηθεί ο ιδιωτικός τομέας, όπως επιβεβαιώνει περίτρανα η επιστολή του διοικητή της 2ης ΥΠΕ, με την οποία «προτείνεται» να μεταφέρονται από το δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα στην ιδιωτική κλινική περιστατικά για χειρουργικές πράξεις!

 Ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κρούσαμε πολλές φορές τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στο Νοσοκομείο «Ανδρέας Παπανδρέου» η οποία βαίνει από το κακό στο χειρότερο, όμως αποδεικνύεται ότι τελικά υπήρχε οργανωμένο σχέδιο για την πλήρη απαξίωσή του, προκειμένου να ευνοηθεί ο ιδιωτικός τομέας!

Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η κατάπτυστη απόφαση να χρησιμοποιηθεί νόμος του 2021 ο οποίος είχε ψηφιστεί για να συνδράμουν οι ιδιωτικές κλινικές στην «εμπόλεμη κατάσταση» που επικρατούσε τότε στα Νοσοκομεία την περίοδο της μεγάλης αιχμής της πανδημίας, σε ένα περιφερειακό Νοσοκομείο και σε χρονικό διάστημα πλήρους ύφεσης της πανδημίας;

 Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ αφήνει τις υγειονομικές δομές χωρίς ενίσχυση, τις υποβαθμίζει και τις απαξιώνει συστηματικά για να κατευθύνει αναγκαστικά στην αγορά υπηρεσιών υγείας από τον ιδιωτικό τομέα, όπως συνέβη στην περίπτωση του Νοσοκομείου της Ρόδου.

Η Υγεία, με την κυβέρνηση της ΝΔ, κινδυνεύει από βασικό κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα, να γίνει πολυτέλεια για λίγους έχοντες και κατέχοντες σε μια περίοδο μάλιστα που οι πολίτες με δυσκολία επιβιώνουν εξαιτίας της ακρίβειας που μαστίζει τη χώρα.

Επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είναι η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, με καθολική κάλυψη του πληθυσμού, ίσα δικαιώματα για τους ασφαλισμένους και ίσες ευκαιρίες για τους επαγγελματίες υγείας.

 Αποτελεσματικό δίκτυο ΠΦΥ, με υπηρεσίες υγείας που θα προσφέρονται από τη γέννηση μέχρι το τέλος της ζωής, με δράσεις πρόληψης της νόσου και προαγωγής της υγείας.

Με αναβαθμισμένη χρήση της τηλεϊατρικής, περίθαλψη οξέων και χρονίων νοσημάτων και καταστάσεων υγείας, με αποκατάσταση, παρηγορητική και υποστηρικτική φροντίδας στο ιατρείο, στο σπίτι ή σε ειδικές δομές υγείας και φροντίδας στην κοινότητα.

Με διαδραστικό ψηφιακό περιβάλλον και επέκταση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στη διοίκηση της υγείας.

Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για έναν υπέρμετρα ενισχυμένο ιδιωτικό τομέα Υγείας που επιβαρύνει δυσανάλογα το ατομικό και οικογενειακό εισόδημα, για τα οποία θα μας βρει απέναντί της, και να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις και ενίσχυση του Νοσοκομείου της Ρόδου με προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, όπως αξίζουν και δικαιούνται οι Ρόδιοι πολίτες και όλοι οι Δωδεκανήσιοι που εξυπηρετούνται από αυτό.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...