Β. Καλοπήτας από τις Καλυθιές: «Θέλουμε τοπικά συμβούλια με φωνή, με άποψη, με ρόλο και με αρμοδιότητες»

Β. Καλοπήτας από τις Καλυθιές: «Θέλουμε τοπικά συμβούλια με φωνή, με άποψη, με ρόλο και με αρμοδιότητες» 

 

Τα προβλήματα της καθημερινότητας και των υποδομών της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών αναδείχθηκαν κατά την συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Ρόδου κ. Βάιου Καλοπήτα με τα μέλη του τοπικού συμβουλίου της περιοχής, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί για την κατάρτιση του προγράμματος της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «Μαζί Για τη Ρόδο».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Βάιος Καλοπήτας συνοδευόμενος από συνεργάτες του είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί πλήρως για όλα τα ανοικτά ζητήματα των Καλυθιών από τον πρόεδρο το τοπικού συμβουλίου κ. Παναγιώτη Αντωνά, τον αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Βιτσέντζο, τα μέλη κ. Μιχάλη Βαγιανό και Βέρα Κιόττου η οποία εκπροσωπούσε στη συνάντηση και την γυναικεία ομάδα Ποδοσφαίρου «Σταυρός Καλυθιών», τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Φάρος» Τάσο Χατζηγεωργίου, παρουσία του αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας και Εμπορίου κ. Μιχάλη Σταυρή.

Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Μαζί Για τη Ρόδο» κ. Βάιος Καλοπήτας, συνεχάρη τον πρόεδρο και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Καλυθιών για την προσπάθειά τους να επιτελέσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τα καθήκοντά τους παρά τα προβλήματα που απορρέουν από το θεσμικό πλαίσιο το οποίο έχει περιορίσει σημαντικά τον ρόλο τους. Ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου δεσμεύτηκε πως ως αυριανή δημοτική αρχή, θα ενισχύσει τα τοπικά συμβούλια και με πόρους και αρμοδιότητες για να μπορούν να λαμβάνουν άμεσα και αποτελεσματικά αποφάσεις για τον τόπο τους χωρίς να περιμένουν την έγκριση της κεντρικής διοίκησης του Δήμου.

Ο κ. Βάιος Καλοπήτας απένειμε τα εύσημα στην εκπρόσωπο του «Σταυρού Καλυθιών» κ. Βέρα Κιόττου για την συνεχή και επιτυχημένη προώθηση του γυναικείου ποδοσφαίρου στα Δωδεκάνησα μέσω της ομάδας ενώ εξήρε και το έργο του δραστήριου πολιτιστικού συλλόγου «Φάρος Καλυθιών», υπογραμμίζοντας ότι ο αθλητισμός και ο πολιτισμός αποτελούν βασικούς πυλώνες του προγράμματος της δημοτικής κίνησης «Μαζί Για τη Ρόδο».

Ολοκληρώνοντας την συνάντηση ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Βάιος Καλοπήτας δήλωσε: «Είχα μια παραγωγική συνάντηση στις Καλυθιές και ευχαριστώ τους παρευρισκόμενους και ιδιαιτέρως τον πρόεδρο για τη φιλοξενία. Διαπίστωσα όπως και σε όλες τις προηγούμενες επαφές μου με εκπροσώπους των τοπικών συμβουλίων, ότι ο περιορισμός αρμοδιοτήτων και πόρων έχει δυσχεράνει σημαντικά το έργο τους και δεσμεύομαι ότι στη δική μας δημοτική αρχή αυτό θα αλλάξει. Θέλουμε τοπικά συμβούλια με φωνή, με άποψη, με ρόλο και με αρμοδιότητες για να μπορούν να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά τα προβλήματα σε κάθε χωριό, σε κάθε δημοτική ενότητα».

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...