Βροχές και καταιγίδες από σήμερα σε ολόκληρη την Ελλάδα

Αλλάζει απότομα το σκηνικό του καιρού και θα θυμίζει σε αρκετές περιοχές χειμωνιάτικο τοπίο
Αλλάζει απότομα ο καιρός από σήμερα Σάββατο, με βροχές και καταιγίδες να επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Παράλληλα την ατμόσφαιρα θα επιδεινώσει η μεταφορά σκόνης από την Αφρική, ενώ η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη.

Συγκεκριμένα, στα δυτικά, στα κεντρικά, αλλά και στα βόρεια θα έχουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο νότια μεγέθους 6-7 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ

Στην περιοχή της Αττικής θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών παροδικών βροχών. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 4-5 και τοπικά μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-20 βαθμούς Κελσίου.

 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στην συμπρωτεύουσα θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, εώ είναι πιθανό να υπαρξουν σποραδικές καταιγίδες. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα υπάρξει περιορισμένη ορατότητα.  Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-18 βαθμούς Κελσίου.

 
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ

Θα επικρατήσουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Βαθμιαία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα κινούνται από νότιες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
 
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ-ΗΠΕΙΡΟΣ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Χαρακτηριστικό του καιρού και εδώ θα είναι οι νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Θα επικρατεί τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
 
 
ΚΥΚΛΑΔΕΣ-ΚΡΗΤΗ

Θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασίαθα κυμανθεί  από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη στους 24 βαθμούς κελσίου.
 
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές θα είναι το χαρακτηριστικό του καιρού. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου

proto thema.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...