Βραχνάς η καθαριότητα στην Κάρπαθο, γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

 

Δεν έφτανε το θέμα με τα χαλασμένα και ανεπισκεύαστα απορριμματοφόρα του Δήμου Καρπάθου ήρθε και η δολιοφθορά από κάποιον-κάποιους αχρείους και δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο την καθαριότητα του νησιού. 

Μόλις πριν από λίγες μέρες μαθαίναμε από το στόμα του αρμόδιου αντιδήμαρχου ότι όλα τα συμβατικά οχήματα καθαριότητας, πέντε σε αριθμό, είχαν τραβήξει χειρόφρενο και έτσι ο κ. Ζανάκης, για να κρατήσει το νησί καθαρό, αναγκάστηκε να βγάλει στο δρόμο το απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης. 

Φαίνεται πως αυτή η λύση είχε σκοτεινούς αντίπαλους! Γιατί όπως αναφέρει το χθεσινό δελτίο τύπου του Δήμου Καρπάθου: 

«Κάποιοι ασυνείδητοι είχαν την πρόθεση να ρίξουν σοκολατούχο γάλα στο ντεπόζιτο καυσίμων του».  Μάλιστα ο πρόεδρος της κοινότητας Πηγαδίων Γιώργος Χατζηκουτσός όπως γράφει στην σελίδα του στο facebook:  «αυτός που το έκανε ήξερε πολύ καλά τη δουλειά του, αφού δεν έριξε μόνο σοκολατούχα σκόνη στο ρεζερβουάρ του οχήματος, φρόντισε να ξεβιδώσει και το φίλτρο της νεροπαγίδας».

Σήμερα το τελευταίο όχημα βρίσκεται και αυτό ακινητοποιημένο και ο Δήμος του νησιού, ψάχνοντας να βρει λύση για την αποκομιδή, περιμένει απάντηση για βοήθεια από τον Δήμο της Ρόδου, όμως ήδη βρήκε σύμμαχο τον δήμο και τον δήμαρχο Κάσου κ. Ερωτόκριτο. 

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, βρέθηκε λύση και φαίνεται πως ξεπερνιόνται τα  όποια γραφειοκρατικά ζητήματα που προέκυψαν. 

Με το πλοίο της γραμμής αναμένετε να φθάσει ένα μικρότερο απορριμματοφόρο και με αυτό θα εξυπηρετηθεί το νησί μέχρι να επιστρέψει από την Αθήνα το πρώτο από τα 3 οχήματα που ελπίζουμε αύριο Πέμπτη 7 Μαΐου να σταλούν για επισκευή.

  • Ποιοι είναι οι ασυνείδητοι που προκαλούν τέτοια ζημιά στον τόπο;
  • Τι κίνητρα έχουν;

Σε αυτό έχει κληθεί να απαντήσει η αστυνομία, αφού έχει γίνει ήδη καταγγελία και περιμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών. Και μια τελευταία εύλογη απορία:

  • Γιατί περίμεναν να χαλάσουν όλα τα απορριμματοφόρα και έπειτα να σκεφτούν το θέμα της επισκευής; 

Για αυτό το ερώτημα δύσκολα θα ανοίξουν στόματα κι αν κάποιοι μιλήσουν το πιθανότερο θα φωτογραφήσουν την απρόσωπη γραφειοκρατία και θα ξεμπερδέψουν αφήνοντας όλους τους πολίτες  να αναρωτιούνται.  

Φωτογραφικό υλικό

DODEKANISOS SEAWAYS

dodekanisos seaways

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Ως τον ελάχιστο φόρο τιμής που οφείλει να αποτίσει η Πολιτεία στο πρόσωπο του Δημήτρη Κρεμαστινού...
Ο Μανώλης Σαββής είναι ο νέος Διευθυντής του κεντρικού καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Ρόδο,...
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ-Πολιτικός χρόνος, αμφίσημη πολυσυζητημένη έννοια, νεολογισμός; επικοινωνιακό...
Η Dodekanisos Seaways γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας της και προσφέρει 20% Έκπτωση και Δωρεάν...