Βράβευση της Ροδίτισσας ερευνήτριας Δώρας Χατζηιωάννου απο τον δήμαρχο Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY-Σε μια σεμνή τελετή με έντονο το συγκινησιακό στοιχείο ο Δήμος Ρόδου τίμησε σήμερα (Τρίτη) τη Ροδίτισσα ερευνήτρια κ. Δώρα Χατζηιωάννου, μία επιστήμονα διεθνούς κύρους η οποία ανοίγει δρόμους στην Αμερική για τη θεραπεία του AIDS.
O δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, παρόντων των μελών της οικογένειας της ερευνήτριας, συγγενών, καθηγητών και συμμαθητών της από τα χρόνια του σχολείου.
της παρέδωσε τιμητική διάκριση «Για τις πρωτοπόρες έρευνες της πάνω στην καταπολέμηση του AIDS» και της ευχήθηκε να ανοίγονται πάντα λαμπροί δρόμοι στην έρευνά της
Τη νοσταλγική νότα έδωσαν τόσο ο κ. Νίκος Νάνου, καθηγητής της στο σχολείο της Καπνοβιομηχανίας , όπου και φοίτησε, όσο και η συμμαθήτριά της στο ίδιο σχολείο κ. Μαρία Σπανού.
Η κ. Χατζηιωάννου ευχαρίστησε το δήμο Ρόδου και τον ίδιο το δήμαρχο, ανέτρεξε χρόνια πίσω στη ζωή της στη γενέθλια πόλη και αναφέρθηκε στην πορεία των ερευνών που γίνονται από τους επιστήμονες και την ερευνητική ομάδα της Νέας Υόρκης στην οποία είναι επικεφαλής για την αντιμετώπιση της μάστιγας του αιώνα.

Ο δήμαρχος Ρόδου είπε μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στην κ. Χατζηιωάννου:  

Είναι για μένα ιδιαίτερη τιμή και χαρά, στο ξεκίνημα της θητείας μου ως δήμαρχος Ρόδου, να υποδέχο¬μαι σήμερα μια λαμπρή επιστήμονα με παγκόσμια ακτινοβολία και κύρος, τη Θεοδώρα Χατζηιωάννου – τη Δώρα, για μας τους Ροδίτες...
Για μια ακόμα φορά διαπιστώνουμε πόσο μπορούν να διαπρέψουν οι Έλληνες, οι Δωδεκανήσιοι, όταν βρεθούν στις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους. Έχουμε το ζωντανό πα¬ράδειγμα της Δώρας, που βρίσκεται σήμερα εδώ, να μας θυμίζει ότι οι ελπίδες που βασίζουμε στη νέα γενιά, στα παιδιά μας, δεν είναι επίπλαστες.
Σε αυτή την αίθουσα σήμερα ο Δήμος Ρόδου τιμά ένα φωτεινό μυαλό, μια λαμπρή επιστήμονα, μια Ρο¬δίτισσα με πανανθρώπινη προσφορά, που όμως δεν ξέχασε τον τόπο της, τους δικούς της, το σχολείο της. Η ίδια το θέλησε να βρίσκονται σήμερα εδώ, σε αυτή την ξεχωριστή μέρα, η οικογένειά της, οι κα¬θηγητές της, οι συμμαθιητές της, οι φίλοι της. Και η ίδια επιλέγει να έρχεται στο νησί μας, στο νησί της, όποτε της δίνεται η ευκαιρία για λίγη ξεκούραση, μακριά από τα ερευνητικά της καθήκοντα

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...