Βράβευση της δημάρχου Τήλου Μαρίας Καμμά-Αλιφέρη από την ΚΕΔΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
-Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, τη Δευτέρα, 9 Μαρτίου και ώρα 1 το μεσημέρι, βράβευσε αιρετές  γυναίκες με πολύχρονη θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μεταξύ άλλων και η Δήμαρχος μας, Καμμά-Αλειφέρη Μαρία.
Η τελετή βράβευσης επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην ΚΕΔΕ. Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου όπου θα ανακοινωθούν οι περαιτέρω δράσεις του Γραφείου Ισότητας της ΚΕΔΕ.
Κατά την βράβευση της η Δήμαρχος Τήλου Καμμά-Αλειφέρη Μαρία δήλωσε:

«Τα τελευταία χρόνια, σ αυτή την κρίσιμη εποχή, η κοινωνία μας έχει ανάγκη το οργανωτικό και πρακτικό πνεύμα των γυναικών και σήμερα είναι ενθαρρυντικό δείγμα η αποδοχή της γυναίκας σε θέσεις ευθύνης.
Δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα σήμερα να ανταποκριθεί στους πολλαπλούς ρόλους της. Η σημερινή γυναίκα δεν περιορίζεται στην καθημερινότητα της γυναίκας μιας άλλης εποχής....
Σήμερα ο ρόλος της είναι σύνθετος και αυτό πρέπει να περάσει πρώτα μέσα στην οικογένεια της, στο σύντροφό της, στα παιδιά της, στα εγγόνια της, για αυτό και ζητάμε την κατανόησή σας!
Μέσα από την πολυετή μου απασχόληση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση "πήρα" πολλά...δεν ξέρω αν έδωσα αρκετά, αυτό θα το κρίνουν άλλοι, θα το κρίνει η ιστορία. Το σίγουρο είναι ότι ο θεσμός αυτός είναι ο γοητευτικότερος της δημοκρατίας μας, είναι το ζωντανότερο θεσμικό όργανο του πολιτεύματός μας γιατί είναι αυτό που έχει την αμεσότερη καθημερινή επαφή με τον ΑΝΘΡΩΠΟ.
Η χαρά μας πηγάζει μέσα από την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας -εδώ λειτουργεί λίγο και το μητρικό ένστικτο Πρόεδρε...- και στην δική μου την περίπτωση ως Δήμαρχος ενός μικρού ακριτικού νησιού,η απόγνωση και ο θυμός (!) έντονα συναισθήματα νιώθω όταν προσπαθώ να πείσω τους Κυβερνώντες για τα αυτονόητα! όπως για Γιατρό, Δάσκαλο, Συγκοινωνία και πολλά άλλα....
Η μόνη μου ελπίδα?  Το χαμόγελο των ανθρώπων του νησιού μου, το από τα βάθη της καρδιάς τους "κουράγιο Μαρία" και βέβαια η ζεστή αγκαλιά των παιδιών της Τήλου που στο πρόσωπο του εκάστοτε Δημάρχου βλέπουν τον άνθρωπο που θα τους βγάλει από την απομόνωση και τον αποκλεισμό που η γεωγραφική θέση του νησιού τους επέβαλε.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο κ. Γιώργο Πατούλη που στηρίζει αλλά και στήριζε πάντα το νησί της Τήλου και μάλιστα πολύ πριν αναλάβει την Προεδρία στην ΚΕΔΕ.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην προηγούμενη διοίκηση της ΚΕΔΕ και στον Κώστα Ασκούνη γιατί πάντα ήταν αρωγός στα δίκαια αιτήματά μας».
 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...