Β.Καλοπήτας : Η Ρόδος μπορεί να είναι πρωτοπόρος των τεχνολογικών εξελίξεων

Β.Καλοπήτας : Η Ρόδος μπορεί να είναι πρωτοπόρος των τεχνολογικών εξελίξεων

Mεγάλη επιτυχία είχε η εκδήλωση για την Ηλεκτροκίνηση στην Ρόδο

Mεγάλη επιτυχία είχε η εκδήλωση: Ενεργειακή αυτάρκεια νησιών και ηλεκτροκίνηση: H περίπτωση της Ρόδου, μια πρωτοβουλία του Υπ. Βουλευτή Δωδεκανήσου Βάιου Καλοπήτα με την υποστήριξη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών, την Παρασκευή 5 Απριλίου στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Νεστορίδειον Μέλαθρον στην Νέα Πτέρυγα.

 

DSC_9086.jpg

 

Ο κ. Βάιος Καλοπήτας Διπλωματούχος Μηχανικός Περιβάλλοντος άνοιξε την Εσπερίδα σε μια κατάμεστη αίθουσα αναφερόμενος στην Κλιματική Αλλαγή , παρουσίασε τις επιπτώσεις που θα έχει η Ρόδος τα επόμενα έτη και σύνεδεσε αυτές τις επιπτώσεις με την οικονομία του νησιού. Τόνισε την αναγκαιότητα να στραφούμε άμεσα σε τεχνολογίες φιλικές στο Περιβάλλον , και ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους μας ενδιαφέρει η ηλεκτροκίνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πως μπορούμε να  αναβαθμίσουμε την πόλη της Ρόδου χρησιμοποιώντας σημερινές τεχνολογίες.

DSC_9074 (2).jpg

Ο κ. Χάρης Δούκας Επίκουρος Καθηγητής του ΕΜΠ παρουσίασε την κατάσταση της ηλεκτροκίνησης και τις προοπτικές της στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Τόνισε την άρρηκτη σχέση της ηλεκτροκίνησης με την καθαρή ηλεκτρική ενέργεια και συνεπαγόμενα με την προώθηση των ανανεώσιμων στην Ρόδο. Υπογράμμισε τέλος της σημασία της διασύνδεσης του νησιού με το ηπειρωτικό σύστημα, σαν αναγκαία συνθήκη για την αξιοποίηση του πλούσιου αιολικού και ηλιακού δυναμικού προς αυτή την κατεύθυνση.