Βιωματικό εργαστήριο: Ενδυνάμωση σχέσεων καθηγητών-γονέων-εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο Λ.Τ Χάλκης

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΑΘΗΤΏΝ-ΓΟΝΕΩΝ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ
στο Γυμνάσιο Λ.Τ. Χάλκης


 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 οι δράσεις του Κέντρου Πρόληψης «ΔΙΟΔΟΣ» στο νησί της Χάλκης, μετά από την πρόσκληση του  Γυμνασίου Λ.Τ. Χάλκης “Σ. Φανουράκης”.

Οι δράσεις αφορούσαν και στα τρία μέρη της εκπαιδευτικής Κοινότητας (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί) και υπήρξε ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση από όλους τους εμπλεκόμενους. 
Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 3ωρα βιωματικά εργαστήρια και στις τρεις ομάδες, με στόχο την ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων στους μαθητές, ενώ στους ενήλικες (εκπαιδευτικούς και γονείς) στόχος των εργαστηρίων ήταν η υποστήριξη στον εκπαιδευτικό και γονεϊκό τους ρόλο, αντίστοιχα.
Την επόμενη ημέρα, οι γονείς επισκέφθηκαν ξανά το σχολείο προκειμένου να συζητήσουν σε κατ' ιδίαν συναντήσεις με τα στελέχη του Κέντρου ΔΙΟΔΟΣ, όσα τους απασχολούν στις σχέσεις με τα παιδιά τους.

Σε όλες τις περιπτώσεις διατυπώθηκε ξεκάθαρα η ανάγκη για συνέχεια και εντατικοποίηση της συνεργασίας αυτής.

Θεωρώντας πως τέτοιες εκδηλώσεις καλλιεργούν σχέσεις εμπιστοσύνης στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και αναπτύσσουν δεσμούς μεταξύ των εμπλεκόμενων προσώπων και φορέων, ο Διευθυντής  και ο  Σύλλογος  Διδασκόντων του Γυμνασίου ΛΤ Χάλκης, ευχαριστούν θερμά:
 

  1. τον Δήμο Χάλκης, και ιδιαίτερα  την Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Αγγελική Βογιατζόγλου για τη θερμή   υποδοχή και οικονομική στήριξη της πρωτοβουλίας αυτής.
  2. τις επιστημονικά υπεύθυνες υλοποίησης του προγράμματος κ. Ιωάννα Μαρίνου και κ. Σωτηρία Κρητικού που μετέβησαν στο νησί  οργανώνοντας άρτια την εκδήλωση 
  3. τους γονείς – κηδεμόνες για την ανταπόκριση και ενεργό συμμετοχή τους στις δράσεις

 

 

Φωτογραφικό υλικό

tilemaxos

tilemaxos

kalopitas

kalopitas

Προτάσεις Verena

Σε συνέντευξη του προς το Verena.gr ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βαίος Καλοπήτας που κατέρχεται...
Σε ενα κατάμεστο ΡΟΔΟΝ έγινε η παρουσίαση του συνδυασμού του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και...
ΜΝΜ προς πολλούς αποδέκτες (απλές σκέψεις) ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΥΜΕΝΗΣ...
Μια προσωπική περιπέτεια, στη φάση της αρχικής ιατρικής αντιμετώπισης και της σχολαστικής...