Βιωματική Εκπαίδευση Time Travel για πρώτη φορά στη Ρόδο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Βιωματική Εκπαίδευση Time Travel

για πρώτη φορά στη Ρόδο

 

 

Για πρώτη φορά στη Ρόδο πραγματοποιείται βιωματική εκπαίδευση πάνω στη μέθοδο Time Travel, για το project: «Ταξιδεύοντας στο Χρόνο μέσα από ένα Ποίημα». Μία μέθοδος - εργαλείο χρήσιμο στη μαθησιακή διαδικασία τόσο για εκπαιδευτικούς όσο και για όσους ασχολούνται με προγράμματα επιμόρφωσης και κάθε είδους εκπαιδευτικές δραστηριότητες (προσκοπικά συστήματα, περιβαλλοντικές οργανώσεις, πολιτιστικούς συλλόγους, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών κ.α.)

 

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στον Προμαχώνα Αγ. Γεωργίου, το πρωί της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου και προϋποθέτει δήλωση συμμετοχής στο email: edu@medievalfestival.gr (δηλώνετε όν/μο, ιδιότητα, φορέα εργασίας ή δραστηριότητας και τηλέφωνο). Στις 3 Δεκεμβρίου νωρίς το απόγευμα θα προηγηθεί σεμινάριο για όσους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν το προηγούμενο Σάββατο και διαδικασία προετοιμασίας της εκπαίδευσης της επόμενης ημέρας.

Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή είναι Δωρεάν και θα δοθεί Βεβαίωση Συμμετοχής.

 

Η μέθοδος Time Travel ξεκίνησε να εφαρμόζεται τη δεκαετία του ’80 από το αρχαιολογικό μουσείο στο Kalmar της Σουηδίας και έχει διαδοθεί πλέον σε

 

 

 

Ευρώπη, Αφρική, Αμερική και Ασία (Τουρκία) μέσω του διεθνούς δικτύου Bridging Ages στο οποίο ο σύλλογος «Μεσαιωνικό Ρόδο» είναι μέλος και δη είναι ο μόνος φορέας που συμμετέχει από την Ελλάδα. Η εκπαίδευση των μελών του συλλόγου πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του προγράμματος κινητικότητας Erasmus + (KA122), με σκοπό να μεταλαμπαδευτεί στη συνέχεια στην τοπική κοινωνία, καθώς πρόκειται για ένα πολύτιμο εργαλείο γνωριμίας και κατανόησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και σύνδεσης της με το παρόν, για ένα καλύτερο αύριο.

 

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα την Κυριακή πρωί, 4 Δεκεμβρίου, θα είναι ανοιχτή στο κοινό για όσους θέλουν να την παρακολουθήσουν ως παρατηρητές. Η ώρα έναρξης και άλλες πληροφορίες θα ανακοινωθούν στη σελίδα: https://www.facebook.com/groups/medievalrose όπως και στη σελίδα της εκδήλωσης στο facebook: 15ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου - Νήσων. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 15ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ,που είναι Συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μεσαιωνικό Ρόδο», με τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ / Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τη Στήριξη του Ε.Β.Ε.Δ, με την Ευγενική Παραχώρηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Δωδ/σου – ΥΠ.ΠΟ.Α.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...