Βιωματικές Αθλητικές δράσεις στο Γυμνάσιο Χάλκης

Βιωματικές Αθλητικές δράσεις στο Γυμνάσιο Χάλκης

 

- Στο Γυμνάσιο Λ.Τ. Χάλκης "Σ. Φανουράκης", την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 και στο πλαίσιο της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκαν δράσεις σχετικές με το άθλημα της τοξοβολίας και ενημέρωση για τους παραολυμπιακούς αγώνες. Στο σχολείο παραβρέθηκαν για τον σκοπό αυτό, ο κ. Μπαράκας Θανάσης, Παραολυμπιονίκης του στίβου και ο κ. Μιχαηλίδης Τάκης, πιστοποιημένος προπονητής τοξοβολίας. 

 

 Με κοινό σύνθημα για φέτος: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά», οι μαθητές με βιωματικό τρόπο συμμετείχαν στην ‘’τοξοβολία’’ και στο ‘’ποδόσφαιρο για άτομα με αναπηρία’’. Ο κ. Μπαράκας αναφέρθηκε διεξοδικά και στον στίβο, όπου στέφθηκε στο Σίδνεϊ ‘’χρυσός παραολυμπιονίκης’’ στο “άλμα εις μήκος”. Επίσης, μέσα από τις εμπειρίες του,  θέλησε να μεταφέρει στα παιδιά το μήνυμα του σεβασμού στη διαφορετικότητα, την αξία της αλληλεγγύης και συνεργασίας, την ομαδικότητα και την αλληλοϋποστήριξη. Τόνισε ακόμη το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η οικογένεια και το σχολείο στην πορεία ενός αθλητή και εν συνεχεία κάλεσε τους μαθητές να πάρουν μέρος σε ένα ‘’παιχνίδι ενσυναίσθησης’’, ώστε να μπορούν να κατανοούν τον Άλλο. Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με τις βολές με τόξο, όπου με χαρά έλαβαν μέρος όλοι οι μαθητές, αφού πρώτα διδάχθηκαν τις τεχνικές, τα μέτρα προστασίας και τις δυσκολίες του αθλήματος. 

 

Με την ευκαιρία, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής του σχολείου ευχαριστούν την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Βογιατζόγλου Αγγελική για τη βοήθεια στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Δελτίο Τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νοτίων Δωδεκανήσων - «Η Δικαιοσύνη...
Ζητήσαμε μια δήλωση του τέως δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά για την πολύκροτη δίκη για τις...
Φώτης Χατζηδιάκος: Κάποιοι έκτισαν καριέρες πατώντας πάνω σε μια τραγωδία – Το μυαλό μας παραμένει...
Ομόφωνα το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Κω αποφάσισε οτι είναι αθώοι για όλες τις κατηγορίες που...