ΣΥΝΤΑΓΕΣ: BΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ.
ΥΛΙΚΑ:
• 3 φλ. τσαγιού αλέυρι
• 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
• 1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
• 1 φλ. τσαγιού αμύγδαλα άσπρα ωμά (αλεσμένα ελαφρά)
• 250γρ βούτυρο light
• 1 κουτ.γλυκού σόδα
• 4 αυγά
• 1 κουτ.γλυκού μπέικιν
• 1 κουτ.γλυκού μαχλέπι σε σκόνη
• 2 σταγόνες έλαιο πορτοκαλιού
• ζάχαρη άχνη για ντεκόρ και αμύγδαλα κομμένα στην μέση για διακόσμηση της αρεσκείας σας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Χτυπάμε το βούτυρο να ασπρίσει, έπειτα ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη (κρυσταλλική), εναλλάξ τ' αυγά με τον χυμό(στον οποίο χυμό έχουμε λιώσει τη σόδα), χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν, το μαχλέπι και το έλαιο πορτοκαλιού.
2. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τ' αλεσμένα αμύγδαλα. Το μείγμα να μην είναι σφιχτό, ούτε αραιό.
3. Σ ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί αδειάζουμε το μείγμα, διακοσμούμε με τα αμύγδαλα που έχουμε κόψει στη μέση και τα τοποθετούμε στο μείγμα να ψηθούν και αυτά.
4. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.