Βασίλης Υψηλάντης: Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας, είναι εξασφαλισμένη στις εκλογές

«Η Νέα Δημοκρατία θα βγει νικήτρια από τις εκλογικές διαδικασίες του προσεχούς Μαίου» δηλώνει στην Γνώμη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Δωδεκάνησο Βασίλης Υψηλάντης και αποκλείει αρνητικό αποτέλεσμα για το κόμμα του: « Δεν πρόκειται η πλειοψηφία των σκεπτόμενων Ελλήνων να αφήσει τα πράγματα να διολισθήσουν ούτε καν ως ψήφος διαμαρτυρίας. Γιατί αυτές οι εκλογές δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ευκαιρία διαμαρτυρίας. Διακυβεύεται ότι κατακτήθηκε με κόπους και θυσίες και βεβαίως η θέση μας στην Ευρώπη. Δεν νομίζω ότι θα ορίσουμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα!».
Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής στην συνέντευξη που παραχωρεί  στην εφημερίδα μας …ξορκίζει το φάντασμα της Χρυσής Αυγής στο Ευρωκοινοβούλιο ενώ στην Αυτοδιοίκηση ζητά ανθρώπους που θα μπορέσουν να κάνουν την «επανεκκινηση»: «Πρέπει στη χώρα μας να επιλέξουμε ανθρώπους που θα κάνουν την πραγματική επανεκκίνηση στην τοπική αυτοδιοίκηση με όραμα και προοπτική ανάπτυξης από τη μια και από την άλλη ότι η Ελλάδα δεν θα στείλει στην Ευρώπη τριτοκοσμικές τραγικές φιγούρες που αγνοούν τη βασική λειτουργία του Ευρωπαικού οικοδομήματος και εκπροσωπούν συστήματα και ιδεολογίες που στη συνείδηση της ανθρωπότητας έχουν αμετάκλητα καταδικαστεί».
Ο κ. Υψηλάντης αναφέρεται στο πρωτογενές πλεόνασμα, παραδέχεται ότι έχουν γίνει λάθη αλλά αισιοδοξεί ότι η χώρα θα αποκτήσει ένα αποτελεσματικό και βιώσιμο κράτος που δεν διαθέτει ακόμη…
Μιλά για τα προβλήματα της Δωδεκανήσου για τα οποία όπως λέει δίνει έναν συνεχή αγώνα ενώ δίνει τα χαρακτηριστικά που θα ήθελε να έχουν οι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Όσο για το σπάσιμο του δήμου Ρόδου τονίζει ότι όσο δεν κατατίθεται το νομοσχέδιο, τόσο απομακρύνεται το ενδεχόμενο αυτό…





 ΕΡ:   Θα στηθούν τριπλές κάλπες (Αυτοδιοίκηση-Ευρωεκλογές-Εθνικές) τον Μάιο; Τι λέτε;    

 ΑΠ:  Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς έχει τονίσει,  ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να γίνουν εθνικές εκλογές τον Ιούνιο του 2016. Άλλωστε, πρέπει να συνηθίσουμε στη συνταγματική χρονική πρόεβλεψη της τετραετίας. Ότι δηλαδή  μια δημοκρατική κυβέρνηση οφείλει να εξαντλεί το χρόνο, που προβλέπει το Σύνταγμα. Το 2012 έγιναν δύο εκλογές για να μπορέσουμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση που θα κρατούσε την Ελλάδα στην Ευρώπη και  θα την απομάκρυνε από το φρικτό σενάριο της πτώχευσης, της εξόδου μας από το Ευρώ, της εθνικής δυστυχίας. Και είναι γεγονός ότι αυτή η Κυβέρνηση τα κατάφερε. Εκλογές δεν εκβιάζονται ούτε από την αντιπολίτευση, ούτε από τα Μ.Μ.Ε και τις δημοσκοπήσεις. Τον Μάιο θα διενεργηθούν οι πολύ σημαντικές εκλογές για τους Δήμους και τις Περιφέρειες καθώς  επίσης οι Ευρωεκλογές. Υπάρχουν πολλά θέματα που απαιτείται να αποσαφηνιστούν, χωρίς να χρειάζεται να διενεργηθούν ταυτόχρονα και εθνικές εκλογές. Και αυτό που πρέπει κυρίως να ξεκαθαρίσει, είναι ότι πρέπει στη χώρα μας να επιλέξουμε ανθρώπους που θα κάνουν την πραγματική επανεκκίνηση στην τοπική αυτοδιοίκηση με όραμα και προοπτική ανάπτυξης από τη μια και από την άλλη ότι η Ελλάδα δεν θα στείλει στην Ευρώπη τριτοκοσμικές τραγικές φιγούρες που αγνοούν τη βασική λειτουργία του Ευρωπαικού οικοδομήματος και εκπροσωπούν συστήματα και ιδεολογίες που στη συνείδηση της ανθρωπότητας έχουν αμετάκλητα καταδικαστεί.
    
ΕΡ:  Η πορεία του κυβερνητικού έργο σας ικανοποιεί; Σας ερωτώ γιατί σας βλέπουμε συχνά-πυκνά να υπογράφετε ερωτήσεις και να ζητάτε πολλές φορές τα αυτονόητα που δεν είναι αυτονόητα για την κυβέρνηση...
    
ΑΠ: Το κυβερνητικό έργο είναι σημαντικό και πολύμορφο και μάλιστα στις πλέον αντίξοες  συνθήκες τόσο σε εθνικό όσο  και σε διεθνές επίπεδο. Είναι  η πρώτη κυβέρνηση, μετά από πέντε περίπου δεκαετίες, που κατάφερε να δημιουργήσει για τη χώρα πρωτογενές πλεόνασμα και που σοβαρά ανέλαβε  το τεράστιο τόλμημα της αναδιοργάνωσης του κρατικού μηχανισμού ώστε αυτός να καταστεί όχι μόνο αποτελεσματικότερος, αλλά και εξίσου σημαντικό, να γίνει  υποστηρίξιμος από  την Ελληνική οικονομία και τον Έλληνα πολίτη. Δεν αντέχει αυτή η χώρα να βάζει άλλο το κάρο πριν από το άλογο, περιμένοντας   την οικονομία να στηρίζει  αλόγιστο ξόδεμα χρημάτων.Πρέπει να αναμορφωθεί ο δημόσιος τομέας ώστε να μπορεί να στηριχτεί από την οικονομία χωρίς να την στραγγαλίζει. Και αυτή η αναμόρφωση έχει δυσανάλογο πολιτικό κόστος, διότι πρέπει να αλλάξουνε γρήγορα πρακτικές και βολέματα δεκαετιών.Όμως δεν είναι πλέον θέμα πολιτικής επιλογής, είναι  θέμα άμεσης ανταπόκρισης  σε μία ανάγκη που δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί. Χρειαζόμαστε ένα βιώσιμο και αποδοτικό κράτος.
Στην πορεία αυτή σαφώς  έχουν γίνει και λάθη. Μόνον εκείνοι που δεν πράττουν, δεν ενεργούν και αρκούνται σε μια στείρα κριτική έχουν στο "τσεπάκι"τους, σωστές δήθεν λύσεις. Άλλωστε σ'αυτές τις συνθήκες "πολέμου", πολλά γίνονται υπό πίεση. Ακόμα και θέματα που σε μια πρώτη ανάγνωση, φαντάζουν αυτονόητα και για το λόγο αυτό δεν γίνονται.
Δικαιολογημένη  και η αντίδραση κάθε κυβερνητικού βουλευτή. Μην ξεχνάτε η νέα αυτή γενιά πολιτικών, που έχω την τιμή να συγκαταλέγομαι και που μπήκε στη μάχη στα δύσκολα, ήλθε για να φτιάξει και όχι να καταστρέψει. Για να δώσει και όχι να πάρει. Μετρώντας όχι το δικό της συμφέρον αλλά το συμφέρον της χώρας μας. Όταν μεγαλοσχήμονες και ακραίοι προεξοφλούσαν το τέλος του ευρώ, την έξοδο μας από την Ευρώπη, την κατάρρευση της χώρας.

ΕΡ: Όλα δείχνουν οτι οδεύουμε προς νέο μνημόνιο και όχι σε κούρεμα του χρέους...Μήπως η κυβέρνηση θα έπρεπε να δώσει τη μάχη για το κούρεμα;

ΑΠ: Δεν γνωρίζω από ποιά πηγή αντλείτε την πληροφόρησή σας, αλλά θεωρώ ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Αντιθέτως η κυβέρνηση με τη δέουσα σοβαρότητα, επιδιώκει την έξοδό μας από τα μνημόνια. Όχι με τους λεονταρισμούς και τις κορώνες των ακραίων της ελληνικής αντιπολίτευσης. Αλλά με μεθοδικότητα και με τις θυσίες που υπεβλήθη ο λαός μας. Θεωρώ ότι τώρα είναι η ώρα αυτό να αναγνωριστεί και από τους δανειστές μας. Έτσι δίνουμε τη μάχη μας για βελτιστοποίηση των ήδη συμφωνηθέντων. Η χώρα μας θα βγει πιό δυνατή και νικήτρια.

ΕΡ: Πως αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να υποστεί μια δεινή ήττα στις ευρωεκλογές αλλά και στις περιφερειακές εκλογές; Θα ανοίξει ο δρόμος για εκλογές;

ΑΠ: Πιστεύω ότι η κατάσταση που βρέθηκε η χώρα  και οι δυσκολίες που επακολούθησαν, έχει κάνει πιό δυνατούς τους Έλληνες. Οι πολίτες στη χώρα μας μπορούν να αντιληφθούν εκείνους που πραγματικά δίνουν αγώνες και τους άλλους που περιορίζονται σε έναν κούφιο αλλά βροντερό υπερθεματισμό παροχών και εθνικά δήθεν ωφέλιμων επιλογών. Η Νέα Δημοκρατία θα βγει νικήτρια από τις εκλογικές αυτές διαδικασίες. Δεν πρόκειται η πλειοψηφία των σκεπτομένων Ελλήνων να αφήσει τα πράγματα να διολισθήσουν ούτε καν ως ψήφος διαμαρτυρίας. Γιατί αυτές οι εκλογές δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ευκαιρία διαμαρτυρίας. Διακυβεύεται ότι κατακτήθηκε με κόπους και θυσίες και βεβαίως η θέση μας στην Ευρώπη. Δεν νομίζω ότι θα ορίσουμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα!


ΕΡ.) Η Ν.Δ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αλλά και στο δήμο Ρόδου θα δώσει στηρίξεις; Ποια θα πρέπει να είναι να κριτήρια για την επιλογή των υποψηφίων κατά την γνώμη σας;

ΑΠ.)  Άνθρωποι τίμιοι, εργατικοί, με όραμα, ιδανικά, που να αγαπούν τον τόπο τους και βεβαίως που στηρίζουν την μεγάλη προσπάθεια να βγούμε το συντομότερο από την οικονομική κρίση και συνάμα να είναι σε θέση  να δημιουργήσουν προϋποθέσεις ανάπτυξης. Αυτό θα είναι και το στίγμα για τις όποιες επιλογές μας, που σε καμιά περίπτωση  δεν θα είναι σε δυσαρμονία με την κοινωνία και τις ανάγκες της.
ΕΡ.) Μάθαμε οτι είπατε πολύ καλά λόγια για τον Στράτο Καρίκη (δήμος Ρόδου) αλλά και για Καμπουρόπουλο και Κόκκινο(Περιφέρεια) στην Συγγρού...Θα ήταν επιλογές νίκης κατά την άποψη σας;

ΑΠ.) Είμαι άνθρωπος που αντιμάχεται την υποκρισία, την υστεροβουλία και τις παράγκες. Με αυτό το δεδομένο συνεργάζομαι  με όλους εκείνους  που με ειλικρίνεια και ευθύτητα απευθύνονται σε μένα , Αυτό έχω κάνει και με τους συμπατριώτες και συναγωνιστές που αναφέρατε. Η Νέα Δημοκρατία έχει ζητήσει την άποψη μου και έχω εκφραστεί  για περισσότερα πρόσωπα με τον καλύτερο τρόπο. Μεταξύ αυτών είναι και όσοι αναφέρατε. Είναι τρείς προσωπικότητες που ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί προσέφεραν και μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν στον τόπο και να διεκδικήσουν νικηφόρα και αυτοδιοικητικά  αξιώματα.


ΕΡ:  Θα σπάσει η δεν θα σπάσει ο δήμος Ρόδου; Ποια είναι η εκτίμηση σας;

ΑΠ:  Θεωρώ ότι στο θέμα δεν υπάρχει μόνον καθυστέρηση αλλά και αντίδραση  από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.  Το έχει δηλώσει και ο  Υπουργός των Εσωτερικών στη Βουλή.Τη στιγμή αυτή, που συζητάμε δεν έχει έλθει στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, ο δε ορισμός των εκλογών στην ΤΑ και για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ψηφιστεί με τροπολογία την προσεχή Τρίτη στην Ολομέλεια με το ΣΝ του Υπουργείου Δικαιοσύνης ,που έχω την τιμή να είμαι είναι εισηγητής, για την εύλογη απιζημίωση σε περίπτωση καθυστέρησης πολιτικής ή ποινικής δίκης και στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Συνεπώς όσο πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών και δεν κατατίθεται το νομοθέτημα του ΥΠΕΣ, απομακρύνεται αυτό το ενδεχόμενο.

ΕΡ: Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της Δωδεκανήσου αυτόν τον καιρό και τι κάνετε γιαυτά;

ΑΠ: Είναι, κατά την άποψή μου,  πολυτέλεια αυτή τη στιγμή που ολόκληρη η χώρα δοκιμάζεται με τη μεγάλη οικονομική κρίση, να διαφοροποιούμε τα προβλήματα ανά περιοχή. Ωστόσο για τα νησιά μας υπάρχουν και ιδιαιτερότητες αλλά και καθημερινές ανάγκες. Από την  ειδησιογραφία οι συμπατριώτες μας, παρακολουθούν τον αγώνα που δίνω για τα Δωδεκάνησα μας σε όλους τους τομείς και παραδειγματικά στην υγεία, διοίκηση, φορολογία, μεταφορές. Όλα δε αυτά  σε καθημερινή βάση αντιμετωπίζονται, ως επί το πλείστον, με επιτυχία. Με μεθοδικότητα και γνώση θα συνεχίσω αμείωτο τον αγώνα αυτό, προτάσσοντας πάντα το συμφέρον της Δωδεκανήσου και των πολιτών της.
Πρέπει όμως να τονίσω αν δεν μας πάει, ό μη γένοιτο, κάτι κακό πίσω και το καλοκαίρι έχουμε τον προσδοκόμενο τουρισμό, η Δωδεκανησιακή Οικονομία μπορεί να απογειωθεί. Και είναι το θετικό μήνυμα που πρέπει να στείλουμε ανεξαρτήτως της ύπαρξης πολλών αλλά αντιμετωπίσιμων προβλημάτων.

    
 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...